8 milyar dolarlık Facebook oyunu!

Aylık 300 milyon aktif kullanıcısı olan Candy Crush Saga’nın geliştiricisi King, 26 Mart’ta New York Borsası’nda listelenmeye başlayacak. İngiliz oyun stüdyosunun tahmini değeri ise 7,6 milyar dolar.

Mobil cihazlardan ve Facebook üzerinden oynanabilen Candy Crush Saga, geliştiricisi King’i sektörün zirvesine çıkardı. 26 Mart’ta New York Borsası’ndaki yerini alacak olan stüdyonün tahmini değeri ise kulağa çılgın geliyor. Peki, King gerçekten 7,6 milyar dolar eder mi?

Aslına bakarsan, evet. King yıllık 2 milyar dolara yakın bir gelir elde ediyor. Halka açılacak firmaların değerleri de kabaca yıllık gelirlerinin dört katı olarak hesaplanıyor.

King, Candy Crush’ın oyun içi satışlarından elde ettiği gelirleri geçtiğimiz yıl yüzde 1000 oranında artırmayı başardı ve FarmVille gibi bir süre sonra bitmesi beklenirken; sürekli yükselen bir grafik gösteriyor. Firmanın geçtiğimiz  yıl elde ettiği kâr ise 500 milyon dolar olarak açıklandı. Öte yandan, Twitter yıllık gelirinin 20 katı değerle halka arz edilmişti.

King’i dezavantajlı kılan bir gerçek var: Tek bir oyuna bağımlı. Candy Crush Saga hâlâ iPhone ve iPad kullanıcıları tarafından en oyun içi satın alma yapılan ikinci oyunu olsa da, King’in diğer oyunları pek varlık gösteremiyor. Son dönemlerde Pet Rescue Saga ve Farm Heroes Saga oyunları ilk 10 listelerine girip çıkmaya başlasalar da, yatırımcıların gözünde bir Candy Crush değiller.

King, 26 Mart’tan itibaren New York Borsası’ndaki yerini alacak.

İlgili Yazılar