HTC One (M8) tanıtıldı

HTC, Londra ve New York’ta eş zamanlı düzenlediği etkinlikler ile yeni amiral gemisi HTC One (M8)’i resmen tanıtttı. Lansmanını canlı olarak sizlere aktardığımız yeni One, bir öncekinden çok daha iyi bir akıllı telefon.

Android 4.4 işletim sistemi ile çalışan yeni HTC One, gücünü Qualcomm’un 2,3 GHz’lik dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisinden alıyor. 2 GB belleğe sahip akıllı telefon, 5 inç boyutundaki ekranından 1920×1080 (Full HD) çözünürlük sunuyor. Ayrıca bu ekrandaki her bir inçe 441 piksel düşüyor. Çift LED flaşlı iki arka kamarası ile derinlik ölçebilen cihaz, bu sayede önce fotoğrafın çekilmesini ve odaklamanın kare yakalandıktan sonra yapılmasına olanak tanıyor. 5 MP ön kamerası ise geniş açılı selfie’ler için birebir. 16 ve 32 GB depolama seçenekleri ile gelen cihazın dahili depolama alanı, microSD kart ile 128 GB’a kadar artırılabiliyor. Telefonun 2600 mAh’lık pili ise tam dolu olduğunda iki gün pil ömrü sunuyor.

M8_3V_GunMetal

Yalnızca 160 gram ağırlığında ve 9,4 mm kalınlığında olan yeni HTC One (M8), 3G ve WiFi’ın yanı sıra, NFC ve Bluetooth bağlantı özellikleri ile donatılmış.

HTC’nin yeni arayüzü Sense 6 da ilk olarak yeni HTC One M8’de boy gösterecek. HTC Sense 6, kişiselleştirilebilen renk temalarına sahip ve daha sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Eski HTC One kullanıcıları da Sense 6’yı Google Play üzerinden indirebilirler.

M8_3V_Gold

HTC One M8’in yeni Boomsound ses teknolojisi, telefonun bir önceki One’dan yüzde 25 daha fazla ses çıkarmasına olanak tanıyor. Duo Kamera teknolojisi ise yaratıcı ve profesyonel görünen fotoğraflar ile güzel efektler sağlıyor. Telefon Full HD video kaydı yapabiliyor. Duo Kamera, HTC UltraPixel modülüne eklenen derinlik algılayıcısı ile öne çıkıyor. UFocus teknolojisini de buna ekleyince, çekim yapılan görüntüdeki derinlik dahil birçok bilgi detaylı bir şekilde yakalanıyor ve çekilen fotoğraflar üzerinde odaklanma dahil detaylı düzenlemeler yapılabiliyor.

HTC Zoe de bir bulut depolama servisine dönüşüyor. Zoe uygulaması, fotoğrafların, müziklerin, videoların ve dahasının yüklenebileceği bir bulut uygulaması olarak bu yaz ayında Google Play’den indirilmeye sunulacak.

M8_3V_Silver

HTC Sense 6 arayüzünün en dikkat çekici özelliklerinden birisi de Motion Launch. Dahili hareket algılayıcıları sayesinde konum ve hareketi anında algılayabiliyor ve ekranı açmadan telefon ile etkileşime geçilmesine olanak tanıyor. Yeni HTC One M8 tek bir kaydırma hareketi ile aktif hale getirilebilirken, Otomatik Yanıtlama özelliği ekrana dokunmadan, telefonu kulağınıza götürerek gelen aramaları yanıtlamanızı mümkün kılıyor. Ayrıca, ekranın üzerine yapılan çift dokunuş ile ekran otomatik olarak açılıp kapanıyor.

HTC yeni One M8 ile birlikte DotView isimli bir de kılıf tanıttı. 49,99 dolar fiyatllı bu kılıfa iki kere dokunarak, hava durumunu, saati, gelen aramaları ve e-postaları görüntüleyebilirsiniz.

HTC One M8, kurşunî gri, gümüş ve altın sarısı renk seçenekleri ile nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Fiyatının ise 2400 TL civarında olması bekleniyor.

HTC One M8 Google Play edition ise 699 dolar fiyatla ABD’de satışa sunulmuş durumda.

LANSMANDAN CANLI

(Lansman aşağıdan yukarıya güncellenmiştir)

HTC M8, gümüş, koyu gri ve altın sarısı renk seçenekleri ile satışa sunuluyor.

HTC M8, gümüş, kurşunî gri ve altın sarısı renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

HTC One'ın (m8), kamerası Ultrapixel yalnız çözünürlüğünü bilmiyoruz.

HTC One’ın (M8) kamerası Ultrapixel, yalnız çözünürlüğünü bilmiyoruz.

HTC One (M8), Full HD 1080p çözünürlükte video kaydedebiliyor.

HTC One (M8), Full HD 1080p çözünürlükte video kaydedebiliyor.

HTC One M8, iki arka kameraya sahip ve bu şekilde derinliği algılayabiliyor.

HTC One M8, iki arka kameraya sahip ve bu şekilde derinliği algılayabiliyor.

HTC CEO'su Peter Chou: "Gördüğünüz gibi HTC One M8, bu zamana kadarki en iyi telefonumuz."

HTC CEO’su Peter Chou: “Gördüğünüz gibi HTC One M8, bu zamana kadarki en iyi telefonumuz.”

CAM00190  CAM00193

HTC One kullanıcıları da Sense 6 arayüzüne sahip olacaklar.

CAM00184

CAM00186 CAM00182 CAM00183

17.40: Yeni HTC M8'i denemek için demo alanına gidiyoruz.

17.40: Yeni HTC M8’i denemek için demo alanına gidiyoruz.

17.38: HTC M8 şu an Londra'da satışta ve nisan ayı sonuna kadar tüm Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde de satışa sunulacak.

17.38: HTC M8 şu an Londra’da satışta ve nisan ayı sonuna kadar tüm Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde de satışa sunulacak.

17.36: Yeni Zoe kamera fotoğraf ve video çekmeyi kolaylaştırıyor. Video çekerken, aynı zamanda 20 tane fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca derinlik sensörüe de sahip olan bu kamera ile, fotoğrafı önce çekip sonra odaklayabiliyorsunuz.

17.36: Yeni Kamera fotoğraf ve video çekmeyi kolaylaştırıyor. Video çekerken, aynı zamanda 20 tane fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca derinlik sensörüne de sahip olan bu kamera ile, fotoğrafı önce çekip sonra odaklayabiliyorsunuz.

17.31: HTC M8'in özel kılıfı, telefona yeni yetenekler kazandırıyor. Kılıfa iki kere tıklayarak, saati ve hava durumunu görebilmek mümkün. Ayrıca arama yanıtlamak için de kılıfı çıkarmak gerekmiyor.

17.31: HTC M8’in özel kılıfı, telefona yeni yetenekler kazandırıyor. Kılıfa iki kere tıklayarak, saati ve hava durumunu görebilmek mümkün. Ayrıca arama yanıtlamak için de kılıfı çıkarmak gerekmiyor. Kılıf 49,99 dolar fiyatla satılacak.

 17.29: HTC M8'in ön kamerası 5 MP. Ayrıca fotoğraflar, çekilme tarihlerien göre listelenebiliyor.


17.29: HTC M8’in ön kamerası 5 MP. Ayrıca fotoğraflar, çekilme tarihlerien göre listelenebiliyor.

17.25: HTC M8, tam dolu pili ile 2 hafta boyunca çalışabiliyor.

17.25: HTC M8, tam dolu pili ile 2 hafta boyunca çalışabiliyor.

17.24: Yeni Boomsound bir öncekinden çok daha akıllı ve kullanışlı.

17.24: Yeni Boomsound bir öncekinden çok daha akıllı ve kullanışlı. Yeni Bloomsound, yüzde 25 daha fazla ses sunuyor.

17.20: Ve Blinkfeed de yenilendi. Artık istediğiniz konu hakkında haber akışı oluşturabileceksiniz

17.20: Ve Blinkfeed de yenilendi. Artık istediğiniz konu hakkında haber akışı oluşturabileceksiniz

17.18: HTC Blinkfeed'e 1000 farklı içerik sağlayıcı katkıda bulunuyor ve bu zamana kadar Blinkfeed üzerinden 1 milyardan fazla içerik okundu. Her ay 5,7 milyon kişi aktif olarak Blinkfeed kullanıyor.

17.18: HTC Blinkfeed’e 1000 farklı içerik sağlayıcı katkıda bulunuyor ve bu zamana kadar Blinkfeed üzerinden 1 milyardan fazla içerik okundu. Her ay 5,7 milyon kişi aktif olarak Blinkfeed kullanıyor.

17.15: HTC klasikleşmiş arayüzü Sense'i baştan aşağı yeniledi ve ortaya arayüzün 6. sürümü çıktı. HTC bu arayüze Sixth Sense adını veriyor.

17.15: HTC klasikleşmiş arayüzü Sense’i baştan aşağı yeniledi ve ortaya arayüzün 6. sürümü çıktı. HTC bu arayüze “Sense 6” adını veriyor.

17:14: İşte HTC M8 5 inçlik ekranından Full HD çözünürlük sunuyor. Telefonun ekranındaki her bir inçe 440 piksel sığdırılmış. M8 gücünü ise Qualcomm'un en yeni işlemcisi Snapdragon 801'den alıyor.

17.14: İşte HTC M8 5 inçlik ekranından Full HD çözünürlük sunuyor. Telefonun ekranındaki her bir inçe 440 piksel sığdırılmış. M8 gücünü ise Qualcomm’un en yeni işlemcisi Snapdragon 801’den alıyor.

HTC M8, One'daki gibi metal bir kasaya sahip.

HTC M8, One’daki gibi metal bir kasaya sahip.

17:10: HTC'nin yeni akıllı telefonun adı gerçekten de M8.

17:10: HTC’nin yeni akıllı telefonun adı gerçekten de M8.

17:06: Şimdi de HTC One'ın nasıl bir telefon olduğunu hatırlıyoruz.

17:06: Şimdi de HTC One’ın nasıl bir telefon olduğunu hatırlıyoruz.

HTC Başkanı Cher Wang sahneye çıktı.

HTC Başkanı Cher Wang sahneye çıktı.

HTC EMEA Başkanı Phil Blair sahneye çıktı ve lansman başladı. Blair: “Telefonu zaten gördüğünüzü düşünüyor olabilirsiniz fakat bu favori müzik grubunuzu gördüğünüzü söylemeye benziyor.”

CAM00038

Tanıtımın yapılacağı salonda hiçbir HTC ibaresi yok fakat duvarlardaki beyaz panoların hepsi ekran ve telefonun silüetini görebiliyoruz. Büyük bir ihtimalle lansman ile birlikte bu ekranları da açacaklar ve ortalık şimdikinden daha canlı bir hal alacak.

m8

Neredeyse tüm koltuklar doldu. M8’i görmeye son yarım saat kaldı.

Dijital yayınlar editörümüz Erhan Acar, Londra'ya geldi, selfie çekmedi dedirtmem diye inat etti.

Dijital yayınlar editörümüz Erhan Acar, “Londra’ya geldi, selfie çekmedi dedirtmem” diye inat etti.

htc m8

Lansmanın yapılacağı salon kalabalıklaşmaya başladı. Kendimize güzel bir yer tuttuk.

 

İlgili Yazılar