Samsung fabrikasında bir işçi daha hayatını kaybetti

Samsung’un da doğruladığı habere göre, Samsung’un Seul’deki fabrikasında çalışan bir işçi, karbondioksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.

Foxconn veya Pegatron gibi büyük üretim tesislerinde yaşanan can kayıplarının durması ile avunurken, bu sefer kötü haber Samsung’un Seul fabrikasından geldi.

Koreli haber ajansı Yonhap News’ün geçtiği habere göre, ülkenin en önemli teknoloji şirketi Samsung’un başkent Seul’daki fabrikasında bir işçi, çalıştığı esnada maruz kaldığı yoğun karbondioksitten (CO2) zehirlenerek hayatını kaybetti. 52 yaşında olduğu belirtilen işçinin adı ise henüz açıklanmadı. Samsung da olayı doğruladı ve gelecekte bunun gibi gibi kazaların önüne geçmek için alınması gereken tedbirler üzerinde çalışılacaklarını açıkladı.

İlk değil…

Samsung fabrikasında daha önce de bir işçi hayatını kaybettiğinden, bu olay şirket tarihindeki ilk değil. 2013 ocak ayında, bir işçi zehirlenmiş, dördü de yaralanmıştı. İlgili olayın nedeni ise işlemci üretimi sırasında 10 litre hidrofiorik asitin (tuzu ruhu) sızmasıydı.

Samsung, bu olaydan sonra 1000 dolar para cezası ve ihtar almıştı. Dört ay sonra, aynı fabrikada yine hidrofiorik asit sızıntısı sonucu üç işçi daha yaralanmıştı. Samsung’un bu konuda önlem alması ve çalışanlarının hayatlarını koruması gerektiği bariz bir şekilde ortada.