Saat üreticileri Apple’a karşı

Apple’ın bir akıllı saat üzerinde çalıştığı konusunda yıllardır söylentiler var; firmanın son işe almaları ve üretim sızıntıları da bunu destekliyor fakat henüz resmi olarak doğrulanan hiçbir şey yok. İsviçreli saat üreticileri, bunun sebebini bildiklerini iddia ediyorlar.

Financial Times’ın haberine göre, Apple iWatch için canla başka çalışıyor fakat İsviçreli saat üreticilerine göre, kimse Apple’a akıllı saatini geliştirmek için yardım etmeye yanaşmıyor.

Bu yılın başında akıllı saatleri ciddiye almadığını açıklayan Swatch başkanı Nick Hayek “Daha önce bileğine hiçbir şey takmamış olan birisi, akıllı denen bu saatlerden takmaya başladığında, onu gerçekten güzel bir saat takmaya daha kolay ikna edebiliriz” demişti. Hayek şimdi de iWatch’un neden bu kadar geciktiğini açıkladı.

“Giyilebilir cihaz pazarının neredeyse tüm oyuncularıyla görüşme halindeyiz” diyen Hayek, teknoloji firmalarından kendilerinden yardım istediğini söylüyor ve “Fakat böyle bir iş ortaklığı anlaşmasına girmemizi gerektiren bir sebep göremiyoruz.” şeklinde devam ederek, Swatch’un akıllı saat trendini tecrübesi ve uzmanlığı ile destekleme niyetinde olmadığını ortaya koyuyor.

Swatch dahil diğer ünlü saat üreticileri, Apple’ın çalışanlarını işe alıp, kendi akıllı saat ekibini kurmaya çalıştığını iddia ediyor. Standart saat üreticileri, Apple ve diğer teknoloji firmalarının akıllı saat geliştirmesini, kendi gelecekleri için bir tehlike olarak görüyor.

Swatch başkanının yaptığı açıklamalar, bu zamana kadar Apple iWatch’u doğrulayan en somut gelişme oldu. Saat üreticileri, kendi pazar paylarını korumak için Apple’a yardım etmek istemese bile, Cupertino kendi donanımını üretip pazara girecek. Ayrıca, saat üreticileri endişelerinde bir hayli haklı, Galaxy Gear onları tehdit etmese de, Motorola’nın Moto 360‘ı (yukarıda), geleneksel saatleri teknoloji ile buluşturan muazzam bir ürün olarak onları bir hayli korkutmuş olmalı.

İlgili Yazılar