Windows Phone 8.1 indirilmeye sunuldu

Microsoft’un mobil işletim sisteminin ilk büyük güncellemesi Windows Phone 8.1, tanıtıldıktan iki hafta sonra geliştiricilere sunuldu.

Preview for Developers programına kayıtlı tüm geliştiriciler için indirilmeye sunulan Windows Phone 8.1 güncellemesi, Cortana dijital asistan, yeni bildirim merkezi ve arka planlı canlı kutucuklar gibi yenilikler getiriyor.

İşletim sistemini indirmek için geliştirici olmak şart değil. Yeni sürümü önceden denemek için Windows Phone App Studio sitesinde Microsoft hesabınla oturum açarak, Preview for Developers programına ücretsiz olarak kayıt olabilir ve ardından Windows Phone 8.1’i indirebilirsin.

İşletim sisteminin geliştiricisi sürümünü indirmenin, cihazını garanti kapsamından çıkarabileceğini; yalnızca işletim sistemini, Nokia gibi üreticilerin sunduğu servisleri güncellemeyeceğini unutmaman gerekiyor.

Tüm WP 8’li cihazlara sunulacak olan Windows Phone 8.1’in getirdiği yenilikler tüm ülkelerde kullanılabilirken, dijital asistan Cortana şu an için ABD’ye özel. Microsoft, Cortana’nın bu yılın ikinci yarısında Çin ve Birleşik Krallık’ta da kullanılabileceğini, 2015’te ise daha fazla ülkenin destkeleneceğini açıkladı. İşletim sisteminin geliştiricisi sürümü ayrıca BUILD konferansında gösterilen özelleştirilmiş kilit ekranı özelliğinden mahrum.

Güncellemeyi indirdikten sonra, Windows Phone 8’e geri dönülemiyor. Şayet riske girmek istemiyorsan; Windows Phone 8.1 ve Cortana hakkındaki her şeyi buradan da öğrenebilirsin.