Amazon’un altı kameralı ve 3D ekranlı telefonu göründü

Amazon’un gizemli akıllı telefonu nihayet ortaya çıktı ve 3D ekranın yanı sıra, beşi önde, biri arkada olmak üzere toplam altı tane kamerası var!

BGR tarafından ön incelemeye alınan Amazon’un akıllı telefonu, gözlüksüz 3D özelliğine sahip. Nintendo 3DS el konsolunda da bulunan bu özellik, yalnızca iyi bir açıdan ekrana baktığınızda verimli oluyordu. Amazon ise daha önce hiç denenmemil bir yöntemle gözlüksüz 3D deneyimini farklılaştırıyor. Telefonun ön yüzündeki köşelerde konumlandırılan dört kızılötesi kamera, sürekli olarak kullanıcının kafasını takip ediyor ve ekrandaki 3D görüntü efektini kullanıcının açısına göre üretiyor. Bu sayede, bakış açısı fark etmeksizin sürekli olarak en iyi 3D deneyimi sunuluyor. Aşağıdaki video aynı işlevi yapan bir iPad uygulamasına ait, özellikle ilgili daha fazla fikir sahibi olmanı sağlayacaktır:

Amazon’un akıllı telefonunun gözlüksüz 3D özelliğini, üç boyutlu menüler ve ikonlarda kesinlikle kullanacaktır. Bunun yanı sıra, Amazon’un telefonda önyüklü bir üç boyutlu harita uygulamasına yer vermesi de olası. Amazon’un çevrimiçi mağazasında bazı ürünleri üç boyutlu olarak görebilme yeteneği de yine ihtimaller arasında.

BGR’ın aktardığına göre Amazon’un akıllı telefonunun diğer teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor: Modeli açıklanmayan bir Snapdragon işlemci (muhtelemel 800, 801 veya 805), 2 GB bellek, 4,7 inç HD (720p) ekran, 13 MP kamera ve görüntülü görüşmeler ile selfie’ler için bir ön kamera.

amazon-telefon-2

Amazon’un akıllı telefonunun, Kindle Fire HDX ve Fire TV gibi Android’in bir hayli değiştirilmiş bir sürümü ile çalışmasını bekliyoruz.

Gördüğün fotoğraflarda telefon, tasarımını saklayacak bir kılıf içerisinde duruyor.

Amazon’un eylül ayında akıllı telefonunu satışa sunması bekleniyor. Firmanın, bunun yanı sıra bir akıllı telefon üzerinde daha çalıştığı söylentileri kulaktan kulağa yayılıyor.