Yahoo iOS'un arama motoru olmak istiyor

Yahoo, Apple’ın iOS platformuna göz dikti. Gelen haberlere göre Yahoo, Apple’ın varsayılan arama motoru olabilmek için ikna çalışmalarına başlamış.

Yahoo CEO’su Marissa Mayer, şirketi eski günlerine geri döndürebilmek için elinden geleni yapıyor. Farklı satın almalarla ön plana çıkan Yahoo, bu sefer gözüne Apple’ı kestirdi. MacRumors’ın haberine göre Yahoo, iOS’un varsayılan arama motoru olmak istiyor ve bunun için çalışmalara başladı. İki proje üstünde çalışan Yahoo’nun ilk projesi yeni mobil arama motoru, ikinciyse iOS’un varsayılan arama motoru olabilmek.

Gelen bilgilere göre Yahoo, yeni mobil arama motorunun neye benzeyeceğini göstermek için ayrıntılı bir sunum hazırlıyor ve bunu Apple yöneticilerine sunacak. iOS’un varsayılan arama motoru Google olsa da, kullanıcılar bunu Yahoo ya da Bing olarak değiştirebiliyor.

Aslında Yahoo ile Apple’ın ortaklığı bir yıl öncesine dayanıyor. iOS platformundaki Hava Durumu ve Borsa uygulamasını sunan Yahoo, Apple’a kullanıcılarının Google’un yokluğunu hissetirmeyecek bir alternatif sunmak istiyor. Apple’ın böyle bir fırsatı geri tepmeyeceğini öngörmek için kahin olmaya gerek yok.

İlgili Yazılar