Facebook'un mobil reklam gelirleri ikiye katlandı

Facebook ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Dünyanın en büyük sosyal ağının gelirleri yüzde 72 oranında artarak 2,5 milyar dolara, kârı ise yüzde 193 artaracak 642 milyon dolara ulaştı.

Facebook, mobil reklamlardaki başarısı ile beklenenden çok daha iyi bir çeyrek sonucu açıkladı. Sosyal ağın net kârı, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 193 oranında artaracak, 219 milyon dolardan 642 milyon dolara yükseldi. Facebook’un geliri de yine geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 72 oranında artış gösterdi ve 2,5 milyar dolar olarak açıklandı. Çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından Facebook hisseleri yüzde 4 değerlendi.

Facebook, 2,5 milyar dolarlık çeyrek gelirinin yüzde 59’unu mobil reklam gelirlerinin oluşturduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde bu oran yüzde 30 civarındaydı.

Sosyal ağın kurucu CEO’su Mark Zuckerberg çeyrek sonuçlarında yaptığı açıklamada, güçlü olduklarını ve büyümeye devam ettiklerini; 2014’e iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl 120 milyar dolar değere ulaşan dijital reklam sektörünün, bu yıl 140 milyar dolara yaklaşması bekleniyor. Mobil reklamlar da bu pastanın büyük bir bölümünü oluşturuyor.