Microsoft 2014'e iyi başladı

Yeni CEO Satya Nadella ile dönüşüm sürecine giren Microsoft, 2014 yılının ilk finansal çeyreğini tamamladı ve sonuçları açıkladı. Geride kalan üç aylık dönemde, firmanın gelirleri ve kârı arttı.

Microsoft, 31 Mart’ta sona eren ilk finansal çeyreğinde, toplam gelirlerini yüzde 8 oranında artırarak 20,40 milyar dolara çıkardı. Firmanın kârı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 artış gösterdi 5,66 milyar dolar olarak açıklandı.

OEM lisans satışını yüzde 4, OEM pro lisans satışını ise yüzde 18 oranında artıran Microsoft’un Office 365 bulut hizmeti, ilk çeyrkte 1 milyon yeni abone kazandı ve toplamda 4,4 milyon kişi tarafından kullanılır hale geldi.

Geride kalan üç aylık dönemde toplam 2 milyon Xbox satan Microsoft, bunlardan 1,2 milyonunun Xbox One olduğunu açıkladı. Firma geçtiğimiz hafta Xbox One satışlarının 5 milyonu aştığını duyurmuştu.

Microsoft yönetim kurulunda tartışmalar yaratan ve bazı üyelerin üzerlerine yük olduğunu düşündüğü Bing ve Surface de başarılı bir çeyrek geçirdi. Bing arama motoru pazar payını yüzde 18,6’ya çıkardı ve reklam gelirlerini yüzde 38 oranında artırdı. Surface tabletlerden elde ettiği gelirleri yarı yarıya artıran Microsoft, buradan 500 milyon dolar kazanç sağladı.

Son olarak, firmanın kurumsal gelirleri yüzde 7 oranında artış gösterdi.