5 adımda Android’ini baştan yarat

Telefonun, hızlı bir parti sonrasındaki akşamdan kalmalar gibi mi görünüyor? O halde, Android’ini baştan yaratma zamanı gelmiş demektir…

1. Lacileri çek

go-launcher

 Ana arayüzünü, Nova ya da Go Launcher Ex gibi alternatifl erle değiştir. Afi li geçiş animasyonlarından, kişiselleştirebilir ana ekranlara, uygulama kategorileri için klasörler yaratmaktan, jestlerle istediğin uygulamayı çalıştırmaya kadar kadar birçok seçenek sunuyorlar. Super Mario simgeleri mi istiyorsun? O da var. Doğru Google Play Store’a

2. Gözlerinin hastası, kısayolların ustası

pie control

Pie Control uygulaması, belirlediğin jestlerle uygulamalar arasında, ninja gibi hızlıca geçiş yapabilmeni sağlıyor. En çok kullandığın uygulamalara kısayollar atayabiliyor. Ana ekrana dönmeden, kısayolları kullanabiliyorsun.

İpucu: 1080p duvar kağıtları için bu adrese git: bit.ly/imgur1080

3. Hüküm Dağı’nda ekran araçları yap

zooper

Tümüne hükmedecek bir ekran aracı yaratman mümkün. Zooper’ın şablonlarıyla, standart çözümlere göre daha kullanışlı ve kişiselleştirilmiş ekran araçları yapabilirsin. Daha yaratıcı olduğunu mu düşünüyorsun? UCCW ile ekran araçlarını baştan tasarlayabilirsin.

4. J.A.R.V.I.S gibi çalışsın

tasker

Android platformundaki en kullanışlı uygulamalardan biri olan Tasker, telefonunu yâverin yapacak. Uygulama, sen uyurken mobil veriyi kapatabilir, işten ayrıldığın zaman eşine yolda olduğuna dair mesaj atabilir, Google Haritalar’ı açtığın gibi GPS’i etkinleştirebilir. Tek eksiği, masaj yapamaması.

5. Eşeğini sağlam kazığa bağla

My-Backup-Root

Aslında, telefonunu hemen yedeklemen lazım ama “yarın yaparım” diyorsun, değil mi? “Üşeniyorum; öyleyse yarın” deme… Telefon çamura düşer de, bozulursa; çok ağlarsın. My Backup Pro, telefonundaki her şeyin yedeğini alıyor ve bulutta saklıyor. Yan yatsa da, çamura batsa da, en azından verilerin güvende oluyor.