Oculus gizli bir odada yeni Rift’i geliştiriyor

Oculus, Los Angeles’daki ofisinde oluşturduğu özel odada, var olan sanal gerçeklik başlığı Rift’ten iki kat daha iyi ve daha gerçekçi bir başlık üzerinde çalışıyor.

Oculus yatırımcısı Chris Dixon, Oculus Rift Development Kit 2 yani mevcut sanal gerçeklik başlığı Rift’in son sürümünü ellerine almaktan heyecan duyduklarını söyledi. Ancak bu buzdağının sadece görünen kısmı hakkında ipucu veriyor…

Facebook’un bu hafta düzenlediği f8 Geliştiriciler Konferansı’nda, yatırım şirketi Andreessen Horowitz’in ortaklarından -aynı zamanda bir Oculus VR yatırımcısı- Chris Dixon, Oculus’un şu anda Los Angeles’da inanılmaz bir şey üzerinde çalıştığını açıkladı.

Dixon, Oculus’un “Valve Room” denen gizli bir test laboratuvarında var olan modelden çok daha iyi bir sürüm üzerinde çalıştığını söylüyor: “Crystal Cove, Los Angeles’daki odada üzerinde çalışılan şeyin yalnızca yarısı. Odaya giriyorsun ve buranın özel bir oda olduğunu anlıyorsun. Kullanıcı testleri o kadar gerçekçi bir hal alıyor ki, insanlar gördükleri şeyleri gerçek sanıyor.”

Facebook, Oculus satın alınmasından sonra harekete geçmek için hazırlanıyor. Gel gelelim bu, tüketici tepkisi nedeniyle şimdilik pek mümkün görünmüyor. Perakende anlamında Oculus yeni Rift’i 2015 yılında satışa sunmak istiyor ama analistlere göre bu tarih 2016’yı bulacak.

Oculus Rift’in Development Kit 2 sürümü 350 dolar karşılığında ön siparişle satın alınabiliyor.