Hangi aksiyon kamerasını almalısın?

Aksiyon kameralarının yeni çocuğu Garmin, GoPro’nun tahtına göz dikti. Ekstrem sporlar başlasın!

[one_half]

Garmin VIRB Elite

garmins

Daha üretim bandında su geçirmez malzemeler kullanılmış. Herhangi bir sulu senaryo için ekstra bir kılıfa ihtiyacı yok. Ortam ışığını kullanarak pil ömrüne katkı sağlayan Chroma ekranın dezavantajı karanlıkta tamamen simsiyah olması.

Kullanım anlamında Garmin,GoPro’nun çok çok ötesinde. Bunun temel sebeplerinden birini de renkli ekranı. Düzgün bir ışığın olduğu ortamda kareleri dondurabilir, çektiklerinizi gözden geçirebilir, ayarları değiştirebilirsiniz.

Garmin, renk anlamında çok daha zengin ama abartılacak bir fark yok. Kısıtlı bir dinamik aralığa sahip olan Garmin, parlak beyazlar konusunda bir miktar sorun yaşarken, her zevke hitap etmeyecek ekstra bir doygunluğa da sahip

 Garmin’in bu alandaki ilk ürünlerinden biri olsa da VIRB, kafa, göğüs, bilek, kask, bisiklet parçaları, kumanda panosu ve tripodlar gibi farklı parçalara monte edilebiliyor. Bir adaptörle GoPro aparatlarını da kullanabiliyorsun.

GPS ve Wi-Fi sayesinde, bulunduğun konumu diğer Garmin cihazına ileten Elite, aynı anda yükseklik, tansiyon, hız ve ritim gibi bilgilerini de iletiyor. Android ve iOS’le kullanabilceğin uzaktan kumanda özelliği de çok kullanışlı.

[/one_half]

[one_half_last]

GoPro HERO 3+ Black Edition

goproblack

GoPro’yu doğru düzgün ve sorunsuz kullanmak için halihazırda gelen su geçimez kasaya ya da özel 100 USD’lik Frame’e ihtiyacın var. GoPro, sağlamlığıyla her ortama uygun bir aksiyon kamerası halini alıyor.

3+ kullanımı sadece mini LCD ekran üzerinden olduğu için haliyle sorun yaratıyor. Eğer her ortama uygun ortalama bir ayar yaparsanız, sadece “kayıt” tuşuna basarak hayatı kayda alabilirsiniz.

Evet, GoPro 4K video çekebiliyor ama 15 fps ve üzerindeki bu lensi düşünürsek bu ne kadar anlamlı bilemiyoruz. Mesele tam HD kayıt özelliği hiç bir şekilde bir DSLR ya da video kayıt cihazı seviyesinde değil.

Tüm yenilikçi özellikler bir yana, GoPro’nun esas fark yaratan noktası, herhangi bir şeye bağlanabilmesinde yatıyor. HERO 3+, özellikle kask kameraları alanında birçok farklı alternatife sahip.

Benzer bir şekilde yazılım desteği GoPro’da da mevcut. Masaüstü video montajlama programından, iOS, Android ve hatta Windows Phone için bile uygun olan bir uzaktan yönetim uygulamasına da sahip.

[/one_half_last]

goprogarmin

aksiyon kameraları