Sony Xperia Z2

Xperia ailesi içinde kalitenin tavan yaptığı model hangisi diye sorarsan, sana direkt Z2 yanıtını verebilirim. Neden mi? Lütfen aşağılara ilerleyelim.

İlk bakışta Z2’nin selefi Z1’den bir farkı yok; ergonomi adına feda edilmiş yuvarlak alüminyum kenarlıklar, IP58 sertifikalı suya dayanıklı ve hafif mor renge çalan kasa. Ön ve arka kısımdaki cam plakalar, onu adeta bir parmak izi ve toz mıknatısı yapıyor. 8,2 mm ile selefine göre daha ince ve 163 g ile de daha hafif olan Z2’nin diğer sinir bozucu özelliğiyse şarj girişini koruyan minik kapak.

Z2 için hiçbir şekilde küçük denilemez. Cihazı tek elle tutabilsem de 5,2 inçlik ekranını tek elle kullanmak zor iş ama Shaquille O’Neal’san o ayrı… Z1’le aynı çözünürlükte olsalar da Z2, ondan daha düşük bir piksel yoğunluğuna (424 ppi) sahip. Gözle görülebilecek bir fark mı? Hayır. IPS LCD panel sayesinde canlı ve net görüntüler sunan telefonun kontrast oranı da bir hayli güçlü. Bir de güneş ışığı altında görünebilse…

Z2’nin teknik altyapısı piyasaya yeni girmiş üst seviye rakiplerle başa baş gidebilir. Son nesil dört çekirdekli işlemci ve 3 GB bellekle derli toplu bir Android deneyimi sunan Z2, Asphalt 8, GTA gibi oyunları da pürüzsüz kare oranlarıyla çalıştırabiliyor. 16 GB hafızayı az bulanlar ise önce bir otursun çünkü telefonda 128 GB’a kadar microSD desteği var.

Susadım çeşmeye…

Suya karşı dayanıklı telefon benim ne işime yarayacak diyebilirsin. Yağmurda kullanıldığında veya su çukuruna düşürüldüğünde işlev görüyor. İşte Z2, bu yüzden 1,5 metreye kadar suya dayanıklı.

Affetmem çekerim

20,7 MP kamerayla çekilmedik şey bıraktırmayan telefon, özellikle düşük ışıklı ve flaşsız ortamların arananı. 4K video çekimi de yapan Z2, Timeshift’le saniyede 120 kare yakalayabiliyor.

Teknik

● İşletim sistemi Android 4.4.2 ● Ekran 5,2 inç 1920×1080 IPS LCD ● İşlemci 2,3 GHz dört çekirdekli (Snapdragon 801) ● Bellek 3 GB ● Kamera 20,7 MP arka, 2,2 MP ön ● Depolama 16 GB (128 GB’a kadar microSD kart desteği) ● Bağlantı microUSB, WiFi, NFC, Bluetooth

İlgili Yazılar