Skype konuşmaları anlık olarak çevirecek

Microsoft, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı, sohbet anında gerçek zamanlı çeviri yapabilen Skype Translator uygulamasını bir demo ile tanıttı.

Daha önce aylık 8,99 dolar ödeyen Skype kullanıcıları için sunulan video konferanslar, tüm Skype kullanıcıları için ücretsiz hale getirilmişti ancak, Skype’daki yenilikler bununla kalmadı. San Fransisko’da devam eden Re/code kod konferansı sırasında Microsoft CEO’su Satya Nadella, Skype Translator adlı yeni hizmetini kullanıcılarına duyurdu. Yeni özellik, Skype görüşmeleri sırasında gerçek zamanlı olarak sesli çeviri yapabiliyor. Nadella, firmanın bu yıl içinde uygulamanın test sürümünü Windows 8 için başlatacaklarını söyledi. CEO, uygulamanın büyük bir emek ve yılların birikimiyle ortaya çıkarıldığına da dikkat çekti.

Uygulama farklı dillerde konuşan insanların birbirini kendi dillerinde duymasını ve karşılıklı olarak anlaşılmasını sağlıyor. Bunu göstermek için ise oturum sırasında Skype yöneticisi Gurdeep Singh Pall, İngilizce-Almanca yapılan bir görüşmenin demosunu izleyicilere gösterdi. Pall, Almanca konuşan bir arkadaşıyla Skype Translator’ı kullanarak sohbet etti. Çevirinin doğruluğu ise Almanca bilen kişiler tarafından iyi olarak değerlendirildi.

Microsoft’a göre, Skype, şu anda dünyada 300 milyon aylık kullanıcıya sahip. Uygulamanın dil desteği, şimdilik az olsa da ilerleyen zamanlarda bunun artırılacağı belirtiliyor. Firma, kullanıcıların uygulamayı kullanmak için herhangi bir ücret ödeyip ödemeyecekleri hakkında ise bir açıklama yapmadı.

Videonun dilini anlamakta zorluk çekenler, video ekranın sağ alt köşesinde yer alan alt yazı özelliğini açabilir.