Google Spotify’ı satın alabilir

Apple’ın geçtiğimiz günlerde Beats Audio’yu bünyesine katmasının ardından, iddialara göre Google da dijital müzik pazarında elini güçlendirme niyetinde.

Apple, 3 milyar dolar karşılığında Beats Audio’yu satın aldıktan sonra rakipleri de çalışmalara başladı. İddialara göre Google, çevrimiçi müzik sektöründe elini güçlendirmek ve meydanı Apple’a bırakmama peşinde. Firma, geçen sene Google Play Music All Access isimli müzik servisini tanıtmış ancak umduğu başarıyı sağlayamamıştı. Servis, kullanıcı sayısı bakımından rakiplerine göre bir hayli geride bulunuyor.

New York Post’un haberine göre Google, önümüzdeki ekim ayında Music Pass adlı müzik servisini duyurabilir. Bunun yanında Google’ın büyük bir çevrimiçi müzik servisini de satın alacağı söyleniyor. Firmanın yatırımcı bankalarla görüşme halinde olduğu ve müzik alanında gelecekle ilgili nasıl bir strateji geliştireceğini anlamaya çalıştığı ifade ediliyor.

Uzmanlara göre ise Google’ın satın alacağı müzik servisi Spotify olabilir. Hızla büyüyen Spotify’ın 10 milyon ücretli abonesi bulunuyor. Firmaya değer olarak 4 milyar dolar biçiliyor. Ancak Spotify, henüz borsaya açılmadı. Bunun önümüzdeki sonbahar gibi gerçekleşebileceği söyleniyor. Spotify’ın dışında Google’ın satın alabileceği firmalar arasında Pandora, Rdio ve Rhapsody de bulunuyor. Pandora’nın değeri ise 5 milyar doları geçti.

Google, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak söylentiler gerçekleşirse, piyasada büyük bir etki yaratıp rakiplerini geride bırakabilir.