Google Songza’nın peşinde

Apple’ın Beats Audio’yu satın almasının ardından hareket geçen Google, çevirmiçi müzik servisi Songza’yı satın almayı planlıyor.

Birkaç gün önce Google’ın çevrimiçi müzik sektöründe elini güçlendirmek ve meydanı Apple’a bırakmamak için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Google’ın kendi müzik servisini duyuracağı söylentisinin yanında büyük bir çevrimiçi müzik platformunu satın alacağı da konuşuluyordu. Satın alınabilecek servisin ise Spotify olacağı belirtiliyordu.

New York Post’un haberine göre, Google Spotify yerine Long Island merkezli çevrimiçi müzik servisi Songza’yı satın alabilir. İddialara göre, altı milyon aktif kullanıcı bulunan Songza için Google 15 milyon doları gözden çıkardı. Spotify, Pandora gibi servislere rakip olması zor görünen Songza’yı benzerlerinden ayıran bir yanı yok. Satın alma gerçekleşirse, Songza’nın Google Play Music Access’e entegre edileceği tahmin ediliyor.

Büyük bir servisi alacağı söylenirken, Google’ın neden daha küçük bir firmaya yöneldiği bilinmiyor. Görünüşe göre Google’ın da kafası karışık ve henüz son kararını vermedi.