Nike+ Fuelband uygulaması Android’de

Birkaç yıldır sadece iOS’lu cihazlarla kullanılabilen Nike+ Fuelband uygulaması sonunda Android’e de geldi.

Nike, nisan ayında, bu yıl içinde satışa sunulması beklenen yeni FuelBand bilekliğini rafa kaldırdığını açıkladı. Satışta olan FuelBand SE bilekliğine yazılım ve teknik servis desteği sunmaya devam edeceğini açıklayan firma, bunun dışında giyilebilir teknoloji pazarında yalnızca uygulamalarıyla yer alacağını belirtti. Bundan yıllar önce Nike+ Fuelband uygulamasının iOS platformlarında kullanıldığını görüp de kendini kötü hissedenlere ise Nike’dan iyi haber geldi. Nike+ Fuelband uygulaması Android platformundaki yerini aldı.

Google Play Store’dan indirilebilen uygulama, Fuelband SE cihazı ile bağlantı kurabiliyor. Xperia Z2 cihazına uygulamayı indirmeye çalıştık ancak, farkına vardık ki uygulama yalnızca bazı Android cihazlarla uyumlu. Bunlar arasında Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, HTC One, Nexus 5 ve Moto X yer alıyor.

Uygulama, egzersiz bilekliğinden tüm verileri alarak istatistikler oluşturabiliyor ve yapılan aktiviteleri analiz edebiliyor. Aynı zamanda bu veriler, Nike+ topluluğu ile karşılaştırılabiliyor. Nike+ Fuelband, kullanıcıyı her beş dakikada bir hareket etmesi için uyarıyor ve kullanıcıların kendilerine günlük hedefler belirlemesinde yardımcı oluyor.

Uygulama, buradan indirilebiliyor.