1 milyon kişi Dünya Kupası'nı internetten izledi

İnternet üzerinden yapılan yayınların altyapısını sağlayan Medianova’nın rakamlarına göre, 2014 Dünya Kupası turnuvasının ilk haftasındaki karşılaşmaları internetten izleyenlerin sayısı 1 milyonu geçti.

Brezilya’da devam eden 2014 Dünya Kupası’nın internet üzerinden gerçekleşen canlı maç yayınları büyük ilgi görüyor. Çok sayıda futbolsever, birbirinden heyecanlı karşılaşmaları bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazları kullanarak Medianova altyapısı ile TRT’nin web sitesinden veya TRT’nin organizasyona özel olarak hazırladığı mobil uygulamasından izliyor.

Medianova’nın verilerine göre, turnuvanın açılış karşılaşması olan ve ev sahibinin 3-1 galibiyeti ile sonuçlanan Brezilya-Hırvatistan maçı, anlık olarak 220 binden fazla kişi tarafından izlendi. İlk golden önce yaklaşık 120 bin olan anlık izleyici sayısının, topun ağlarla buluşmasından hemen sonra 200 binin üzerine çıktı. Bu da futbolseverlerin maçın heyecanına ortak olmak için internete girdiklerini gösterdi. İzleyicilerin yüzde 84’ü webden, yüzde 16’sı ise mobil cihazlar üzerinden karşılaşmayı izledi.

Turnuvanın ilk haftasındaki karşılaşmaları internetten izleyenlerin sayısı 1 milyonu aşarken, sabahın ilk saatlerinde yayınlanan maçlara olan ilgi, futbolseverlerin yataktayken bile akıllı telefonları ile karşılaşmaları takip etmekten vazgeçmediklerini gösterdi.

Medianova CEO’su Serkan Sevim, konu ile ilgili şunları söyledi: “Medianova olarak Türkiye’de ve Ortadoğu’da birçok dijital TV servisinin altyapısını sağlıyoruz. Pazarda lider durumdayız ama yine de Dünya Kupası gibi dev bir organizasyonun da internet yayını altyapısını sağlıyor olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Daha önce Şampiyonlar Ligi ve Olimpiyatlar gibi global içerikleri kullanıcılara kesintisiz ulaştırmıştık. Fakat 2014 Dünya Kupası hem trafik anlamında, hem de FIFA nezdinde Medianova için yeni bir başarı hikayesi oldu.”