iWatch'un sportif ve klasik modelleri olacak

Ortaya atılan son iddialara göre, Apple’ın adından sıkça bahsedilen akıllı saati iWatch, sportif ve standart olmak üzere iki farklı modele sahip olacak.

PocketNow’ın iddialarına göre Apple, Sports ve Designer adlı iki farklı modeldeki iWatch’u satışa sunacak. Sports model, adından da anlaşılacağı üzere sportif çizgilere, dikdörtgen bir kasaya ve silikon kayışa sahip olacak. Designer’ın ise standart çizgileri ve paslanmaz çelikten yuvarlak bir kasası bulunacak.

Daha önce iWatch’un test sürecinin profesyonel sporcularla gerçekleştirildiği belirtilmişti. Siteye göre iWatch’un Sports modelini Kobe Bryant; Designer modelini ise golfçü Bubba Watson ve tenisçi Dustin Brown test ediyor.

Modeller tasarım açısından farklı olsa da teknik bakımdan birbirine benzer özellikler taşıyacak. Suya karşı dayanıklı olacak modellerde en az 8 GB depolama alanı, dokunmatik ekran ve farklı algılayıcılar yer alacak. Aynı zamanda iPod gibi de kullanılabilecek. Sports modelinin kalp ritmi, çevre sıcaklığı, hava ve kan basıncı, vücut sıcaklığı ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilen algılayıcılara sahip olacağı söyleniyor. Designer’ın algılayıcıları için herhangi bir bilgi yok fakat Sports ile aynı algılayıcılara sahip olacağı tahmin ediliyor.

iWatch’un ekimde tanıtılması bekleniyor.