LG 3D gören tablet yapacak

Google’ın etrafını detaylı bir biçimde algılayan ve üç boyutlu olarak haritalayan Project Tango teknolojili tableti önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Google, geçtiğimiz dönemlerde 3D algılayıcılar ile çalışan Project Tango teknolojili prototip bir telefon ve tablet geliştirmişti. Project Tango adlı bu prototipler, mobil cihazların iç mekan ve hareket algılama yeteneklerini, hiç olmadığı kadar geliştirmeyi hedefliyordu. Google I/O geliştirici konferansında ise Google ATAP (Google’ın İleri Teknolojiler ve Ürünler) ekibi, Project Tango donanımlı bir tableti LG işbirliği ile gelecek yıl kullanıcıya sunacaklarını açıkladı.

 

Tabletin kullanıcılara neler sunacağı tam olarak belli değil ancak, Project Tango özelliklerinin ilk başta oyunlarda kullanılacağı; projenin ise çeşitli oyun motorlarına entegre edileceği söyleniyor. Kullanıcılar, özellik sayesinde etrafının 3D haritasını çıkarıp, bunu oyun alanı gibi kullanabilecek. Tabletin teknik özellikleri arasında 7 inç ekran, Nvidia Tegra K1 işlemci, 4 GB bellek, 128 GB depolama birimi, Android 4.4 KitKat işletim sistemi, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE ve 4G LTE, üç boyutlu algılayıcılar yer alıyor.