Dell dizüstü patladı ve yaşlı kadını yaraladı

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan 72 yaşındaki Lorette Luff, Dell dizüstü bigisayarının patlaması sonucu hafif yaralandı.

Yaşlı kadın e-postalarını kontrol ettiği esnada, dizüstü bilgisayarın bataryasında meydana gelen patlama yangın çıkmasına sebep oldu ve bilgisayarın parçaları odanın dört bir yanına saçıldı.

Eşi ve evcil hayvanlarıyla aynı evi paylaşan Luff, evinin daha fazla zarar görmesini önlemek ve alevleri söndürmek için köpeğinin su kabını kullandı.

article-2676499-1F4D45D800000578-381_634x332

Patlama sonucunda yaşlı kadının yüzünde, kolunda, göğsünde ve ayaklarında ikinci derecede yanıklar oluştu. CBS Philly’nin bildirdiğine göre, doktorlar yaşlı kadının burun deliklerinden dahi parçalar çıkardı.

Yangına müdahale için olay yerine gelen Langhorne kasabasının itfaiye şefi Frank Farry: “Ben  daha önce patlayan bir dizüstü görmedim. Bu şimdiye kadar  karşılaştığımız ilk olay.” dedi.

Yaşanan kazanın ardından Dell’den de bir açıklama geldi: ’’Bu tehlikeli olaya neyin sebep olduğunu araştıracağız ama Luff’un bataryasının Dell tarafından onaylı olup olmadığı bizi düşündürüyor.”

72 yaşındaki Luff, 6 yıldır aynı dizüstü bilgisayarı kullandığını ve 3 yıl önce bataryasını değiştirdiğini; bu bataryanın Dell tarafından onaylı olup olmadığına emin olmadığını söylüyor.