Sony’nin en iyi akıllı telefonu: Xperia Z3

Sony, Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilen IFA 2014’te yeni amiral gemisi Xperia Z3’ü ve onun küçük kardeşi Xperia Z3 Compact’ı tanıttı.

Sony’nin kamera deneyimini şimdiye kadarki en yüksek suya dayanıklılık özelliği ile birleştiren, vaad ettiği uzun pil ömrü ile dikkat çeken ve dünyanın ilk PS4 Remote Play (uzaktan PS4 erişim) özellikli akıllı telefonu Sony Xperia Z3, IFA fuarının en dikkat çeken cihazlarından biriydi.

Xperia Z3’ün çoğu özelliklerini taşıyan ve boyutuyla farklılık göstren Xperia Z3 de, daha küçük ancak donanımlı bir akıllı telefon kullanmak isteyenler için geliştirilmiş.

Xperia Z3’ün ISO 12800 görüntü hassasiyetine sahip kamerası, BIONZ görüntü işlemcisi ve 1/2.3 Exmor RS görüntü sensörüyle donatılmış. 25 mm’lik geniş açıya sahip G Lens, daha fazla kişiyi fotoğraf karesine sığdırmaya olanak tanıyor. Sony’nin yeni ve geliştirilmiş SteadyShot Görüntü Sabitleme Teknolojisi ise hareket halindeyken bile sarsıntısız görüntüler çekebilme olanağı sunuyor.

Günümüzün trendi 4K da Xperia Z3’de es geçilmemiş. Akıllı telefon, 4K video çekimleri yapabiliyor.

Sony_Xperia_Z3_PS4

Uzaktan PS4 erişimi

Sony, Xperia Z3 ile ilk kez uzaktan PS4 erişimi özelliğini sunuyor. PS4 Remote Play özelliği sayesinde Xperia Z3 ya da Xperia Z3 Compact kullanıcıları, ev içinde aynı Wi-Fi ile PS4’lerine bağlanabiliyor ve oyunlarını oynamaya devam edebiliyor. TV kullanım halindeyken ise DUALSHOCK4 Wireless Controller ile PS4’e bağlanabiliniyor. Kullanıcılar, Xperia Z3 veya Xperia Z3 Compact’ı PS4’ün ikinci ekranı gibi de kullanabiliyor.

İki gün pil ömrü

Xperia Z3 ve Z3 Compact, gücünü Qualcomm’un dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisinden alıyor. Her iki telefon da, -Sony’nin iddasına göre- iki gün süren uzun pil ömürleriyle de kullanıcılarını yarı yolda bırakmıyor. Ayrıca Sony Batarya Stamina Mod özelliğiyle kesintisiz ve daha uzun eğlence keyfini kullanıcılarına sunuyor.

Xperia Z3_Renkler

Suya ve toza karşı dayanıklı

Sony, Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact ile suya ve toza dayanıklılığı en üst seviyeye taşıyor. Bu iki amiral gemisi de bir telefondaki en yüksek suya ve toza dayanıklılık seviyesi olan IP 65/68 sertifikası ile kullanıcılarla buluşuyor.

Parlak ekran

TRILUMINOS ekran teknolojisini Live Colour LED teknolojiyle birleştiren Xperia Z3, kullancısına doğal renkler ve parlak bir ekran deneyimi sağlamayı hedefliyor. Xperia Z3 5,2 inç Full HD ekranıyla, Xperia Z3 Compact ise 4,6 inç ekranıyla X-Reality ve sezgisel kontrast özelliklerini barındırıyor.

Ergonomik tasarım

Xperia Z3, 7,3 mm ince alüminyum çerçevesi, dayanıklı panelleri ve 5,2 inç ekranı ile dikkat çekiyor. Sadece 152 gram ağırlığında olan ve simetrik tasarımıyla ele iyi oturan telefon beyaz, siyah ve yeni bakır renk seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Kompakt boyutlarda bir telefon deneyimi tercih edenler için tasarlanan 4,6 inç ekranlı yeni Xperia Z3 Compact, 129 gram ağırlığı ve 8,6 mm kalınlığı ile tek elle rahatça kullanılabiliyor. Telefonun beyaz ve siyah renk seçenekleri mevcut.

SonyXperia_Z3_Bakir

Daha iyi bir müzik deneyimi

Z3, Xperia ailesinde ilk defa yer alan DSEE HX ses teknolojisi ile MP3 veya AAC formatındaki ses dosyaları yüksek kalite çalıyor. Sony’nin gürültü engelleme teknolojisine sahip (Dijital Noise Canceling) Xperia Z3, MDR-NC31EM kulaklıkla birlikte arka plan sesini yüzde 98’e varan bir oranda ortadan kaldırıyor. Sony’nin Front Surround teknolojisi de Xperia Z3’te yer alıyor.