Microsoft cep dostu yeni Lumia’ları tanıttı

Microsoft, yeni Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle çalışan Nokia Lumia 830, Lumia 735 ve Lumia 730 akıllı telefonlarını tanıttı.

Microsoft, Windows Phone 8.1 ile yalnızca mobil işletim sistemini değil, cihazlara yaklaşımını da değiştirdi. Birbiri ardına tanıtılan yeni Lumia’ların her biri, Lumia 1020 ile yıldızı parlayan başarılı PureView kamera teknolojisi ile donatılmış ve fiyatları farklı bütçeleri hedefliyor.

Microsoft Mobile Cihazlar Satış Kurumsal Başkan Yardımcısı Chris Weber de şöyle söylüyor: “Bizim stratejimiz Microsoft’un sunduğu dijital iş ve yaşam deneyimlerinin en iyilerini bir araya getiren olağanüstü cihazlarla insanların telefonlarıyla daha fazla şey yapabilmesine olanak tanımak. Lumia 830, Lumia 735 ve Lumia 730, Microsoft’un Skype, Microsoft Office ve OneDrive gibi popüler servislerini tasarım ve görüntüleme açısından benzersiz Lumia yenilikleriyle birleştiriyor ve kullanıcılara erişilebilir fiyatlarla değer katan deneyimler sunuyor” şeklinde konuşuyor.

Microsoft yeni telefonlarıyla birlikte, Lumia akıllı telefonlara ekstra özellikler ve yenilikler getiren Lumia Denim güncellemesini de tanıttı.

Hesaplı amiral gemisi: Lumia 830

Lumia_830

Lumia 830, Lumia serisinin ve Microsoft servislerinin özelliklerini en iyi şekilde sunarken, cep yakmayan fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. İnce ve hafif alüminyum bir gövdeye sahip olan telefon, kablosuz şarj özelliğine de sahip.

Gücünü Qualcomm Snapdragon 400 işlemciden alan Lumia 830, 5 inç boyutundaki ekranından HD (720p) görüntüler sunuyor. Telefon 1 GB bellek ile donatılmış ve 16 GB’lık depolama alanı microSD kart ile artırılabiliyor.

Lumia 830, Rich Recording teknolojisinin yanı sıra, Lumia telefonlarda bulunan gelmiş geçmiş en ince optik görüntü sabitleme sistemine ve ZEISS lense sahip 10 MP PureView kameraya sahip.

Microsoft’un Office Mobil isimli iş paketi önyüklü olarak gelen cihaz, Windows Phone 8.1’in en yeni güncellemesi Lumia Denim’i de içeriyor. Ayrıca, Lumia 830 alan herkes, Microsoft’un bulut depolama servisi OneDrive’dan 15 GB ücretsiz depolama alanına sahip oluyor.

Lumia 830’un ülkemize ne zaman ve nasıl bir fiyat etiketiyle geleceği açıklanmadı. Cihazın yurt dışı fiyatı ise 330 euro.

Görüntülü görüşme ve selfie için: Lumia 730 ve Lumia 735

Lumia 735

Lumia 735

Lumia 730 ile 735’in geniş açılı 5 megapiksel ön kameraları Skype’da görüntülü konuşmayı, çevrenizdekileri paylaşmayı ve görüşmelerinize ailenizden ve arkadaşlarınızdan daha fazla sayıda kişiyi katmayı oldukça kolaylaştırıyor.

Bu iki telefonu birbirinden ayrıştıran yegane özellikleri, çift SIM ve LTE. Bunun haricinde, her iki telefonun teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor; HD (720p) çözünürlük sunan 4,7 inç ekran, 1 GB bellek, microSD kart ile artırılabilen 8 GB dahili depolama alanı ve Qualcomm Snapdragon 400 işlemci.

Lumia 730

Lumia 730

 

Telefonların ön kameraları 5MP’ken, arkada LED flaşlı 6,7 MP’lik arka kamera yer alıyor. Eylül ayında görücüye çıkan, son çeyrekte Türkiye’de de satış sunulacak olan Lumia 730 ve Lumia 735, 2220 mAh batarya, 8 GB dahili depolama alanı ve 15 GB ücretsiz OneDrive depolama alanı da sunuyor. Lumia 735 ayrıca LTE/4G ve kablosuz şarjı destekliyor. Telefonların yurt dışı satış fiyatları ise şu şekilde; Lumia 730 199 euro, Lumia 735 ise 219 euro.

Daha iyi bir Windows Phone deneyimi: Lumia Denim

Lumia Denim, Lumia akıllı telefonlar için Windows Phone 8.1 güncellemesini sunduğu özel deneyimlerle bir araya getiriyor. Güncelleme beraberinde, kameranın daha hızlı ve sezgisel çalışmasını sağlayan Lumia Camera özelliğini de getiriyor.

Lumia Camera güncellemesi öncelikle Lumia 930 ve Lumia 1520 cihazlarıyla birlikte sunulacak. Ardından 2014’ün son çeyreğinde Lumia 830 için güncelleme indirilebilecek. Lumia Denim güncellemesi diğer tüm Lumia Windows Phone 8 akıllı telefonlara cihaz üreticilerinin testleri ve onaylarından sonra indirilebilecek.