Samsung’dan 3G’li akıllı saat: Gear S

Akıllı saat pazarına giren ilk devlerden Samsung, kazandığı tecrübeyi yeni kavisli ekranlı ve 3G destekli saati Gear S ile ortaya koymak istiyor.

Samsung Gear S, diğer akıllı saatlerden farklı olarak telefonlara bağımlı değil. 3G bağlantı yeteneği ile donatılan saat, kullanıcısına birçok işlemi telefona ihtiyaç duymadan bileğinden gerçekleştirme olanağı sunuyor.

Kullanıcı dostu bir arayüze ve 2 inç boyutunda kavisli Super AMOLED ekrana sahip olan Samsung Gear S, sohbet görünümü ve sıkıştırılmış font gibi özelliklerle, kullanıcıların tek bakışta mesajları ve bildirimleri okumalarına olanak tanıyor. Cihazın uyarlanabilir ekran seçenekleri ve değiştirilebilir kayışları ise kullanıcıların kendi tarzlarını yansıtmalarını sağlıyor.

Samsung Gear S, Bluetooth ve Wi-Fi’ya ek olarak, kullanıcıların 3G ile sosyal ağlardan, takvimlerden ve uygulamalardan gelen bildirimleri telefonlarından uzaktayken bile sorunsuz bir şekilde alabilmesini mümkün kılıyor. Cihaz, kullanıcıların aldıkları mesajları ekran üzerindeki klavyeyi kullanarak anında cevaplamalarına ve S Voice ile görevleri hemen tamamlayabilmelerine imkân veriyor.

 

Samsung Gear S ile kullanıcılar, doğrudan arama yapabiliyor ve aranabiliyor ya da akıllı telefonlarından yönlendirilen aramalara yanıt verebiliyorlar. Samsung Gear S, 3G ve Bluetooth bağlantıları arasında kolayca geçiş sağlayarak, akıllı telefonla eşleştirildiğinde bilgileri otomatik olarak senkronize ediyor.

Samsung Gear S, Spritz ileri okuma teknolojisi ve Facebook ile önemli sosyal bildirimleri hemen görme ve yanıtlama yeteneği, kullanıcıların akıllı telefonlarını yanlarına almadan da koşmalarına olanak tanıyan Nike+ Running gibi uygulamaları ile de dikkat çekiyor. Samsung Gear S, aynı zamanda çoklu algılayıcıları, entegre GPS’i ve güçlü S Health özellikleriyle, bir egzersiz bilekliği görevi de görüyor.

Samsung Electronics CEO’su, BT ve mobil iletişim Başkanı JK Shin, Gear S ile ilgili açıklamasında; “Samsung, yenilikçi vizyonu ile heyecan verici ve hızla gelişen giyilebilir teknoloji kategorisine liderlik ediyor. Samsung Gear S, akıllı giyilebilir teknoloji fikrini ve mobil iletişim kültürünü yeniden tanımlıyor. Ürün, tüketicilerin hayatlarının her anında ve her yerde gerçek anlamda internete bağlı olmalarını sağlayacak” dedi.