iPhone'lar Apple Pay ile cüzdana dönüşüyor

Apple, yeni iPhone’ların ve akıllı saati iWatch’un yanı sıra, NFC ile çalışan yeni mobil cüzdan servisi Apple Pay’i de tanıttı.

Apple, çeşitli kredi kartı ve perakende mağazalarıyla yaptığı anlaşmaların ardından, NFC ile bezediği ve Pay ismini verdiği mobil ödeme sistemini tanıttı.

Apple Pay’in tanıtımında, ABD’de her gün kredi kartlarıyla 200 milyon adet alışveriş gerçekleştirildiği ve toplamda 12 milyar dolarlık bir işlem hacmi oluşturduğu belirtildi.

Apple, Pay ile basit bir ödeme süreci oluşturmayı amaçlıyor. Kullanıcılar, kredi kartı bilgilerini iTunes’a giriyor ve alışverişlerinde iPhone’larını NFC alıcılarına dokundurarak ödemelerini gerçekleştirebiliyor.

Apple_iPhone_6-7

Visa, Master Card ve American Express kartları Apple Pay ile kullanılabilecek.

Apple Pay ile başta Apple mağazaları olmak üzere, Disney, Mc Donald’s ve Subway gibi birçok büyük zincirden alışveriş yapılabilecek.

Güvenlik sorunu ise Touch ID ile çözülüyor. iPhone’unuzu alan kişi, gidip istediği gibi Apple Pay üzerinden ödemeler yapamayacak. Parmak izi telefona tanımlanmış kişiler Pay ödemeleri gerçekleştirebilecek.

İlgili Yazılar