iPhone 5 ve 5s'nin fiyatları düşüyor

Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı tanıtmasının ardından, iPhone 5s kullanıcıları telefonlarını uygun fiyatlardan satışa sunmaya başladı.

En yenisini kullanmak gibi bir takıntın yoksa, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus heyecanına kapılan Apple hayranlarının şu an kullandıkları iPhone’larını uygun fiyatlarla satışa çıkarmasını değerlendirebilirsin.

iPhone 5s, deneyim açısından ele alındığında, hâlâ bazı Android’li amiral gemileri ile boy ölçüşebilecek durumda. Üstelik, Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8 iPhone 5s’ye de yüklenebiliyor.

Sahibinden.com şu an Türkiye’deki en büyük dijital pazar yeri konumunda ve bizimle paylaştığı temmuz ile ağustos ayları arasındaki verilere göre, sitede satışa sunulan iPhone 5s’lerin adedi artarken, fiyatlarda yüzde 3 oranında bir düşüş yaşandı ve ortalama 1650 TL’ye geriledi. iPhone 5’in fiyatlarında ise ortalama yüzde 6 oranında bir düşüş gözleniyor. Şu an 1100 TL karşılığında iyi durumda bir iPhone 5 alman mümkün.

Şu an iPhone 5 ve 5s satışa sunanların büyük bir çoğunluğu iPhone 6 alacak ve ekim ayına kadar daha birçok kullanıcının cihazlarını satışa sunacağını öngörüyoruz. Ekimden sonraki süreçte daha az iPhone 5s satışa sunulması ve birçok kişinin eski cihazını aile fertlerine hediye etmesi muhtemel.

İlgili Yazılar