Teknoloji devi bölünüyor!

Silikon Vadisi’nin önde gelen firmalarından biri olan Hewlett-Packard (HP), iki firmaya bölüneceğini açıkladı.

HP, teknoloji dünyasındaki hayatına iki ayrı firma olarak devam edeceğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Hewlett-Packard Enterprise adını alacak olan firmanın sunucular ve veri depolama donanımı gibi iş teknolojilerine; HP Inc. adını alacak firmanın ise kişisel bilgisayar ve yazıcı satışı üzerine odaklanacağı belirtildi.

Her iki firmanın halka arz olacağı ve HP’nin logosunu taşıyacakları ifade edilirken, ikiye ayrılma işleminin Ekim 2015’te tamamlanması bekleniyor.

HP CEO’su Meg Whitman, ikiye ayrılma kararının, ‘hızla değişen piyasadaki fırsatları değerlendirmek için alındığını’ belirtti. İkiye ayrılmanın beş yıllık bir planın parçası olduğunu belirten Whitman, bun rağmen geçmişte şirketin ikiye ayrılması düşüncesini reddetmişti.

Whitman basına yaptığı açıklamada, ‘ikiye ayrılmanın yeni oluşacak firmalara piyasalara ve tüketici dinamiklerine adapte olmalarını sağlayacak bağımsızlık, yeni hedefler, finansal kaynaklar ve esneklik kazandıracağını’ belirtti.

New York Times’ın verdiği bilgiye göre, alınan kararın ardından HP’nin Çarşamba günü yapılması planlanan finansal analist toplantısı ertelendi.

Şirketin hisse değeri ise ikiye ayrılma kararının ardından yüzde 4.6 yükseldi. HP, dünyanın en fazla yarı-iletken satın alan firmalarından biri olarak biliniyor. Al Jazeera