Sony ile Spotify’dan stratejik ortaklık

Sony Network Entertainment InternationalSpotify ile gerçekleştireceği özel ortaklık çerçevesinde 2015 ilkbaharında PlayStation Music adıyla yeni bir müzik uygulamasını hayata geçirecek. PlayStation Music’te Spotify, öncelikle PlayStation konsolları ve Xperia™ akıllı telefon ve tabletlerde olmak üzere 41 pazarda hizmet sunacak.

Spotify CEO ve Kurucusu Daniel Ek, “Dünyanın dört bir yanındaki oyun severlere müzik dinledikleri her yerde olağanüstü bir deneyim sağlamak üzere, Sony ve PlayStation ile ortaklığa gitmekten son derece büyük bir onur duyuyoruz. Bir oyun sever ve PlayStation 4 kullanıcısı olarak, önümüzdeki bahar FIFA 15 üzerinde oynayacağım Arsenal maçlarımın müziğini belirleyebilecek olmaktan son derece büyük bir heyecan duyuyorum” ifadesini kullandı.

Sony Network Entertainment International’ın mevcut Music Unlimited hizmeti 29 Mart 2015 tarihinde 19 ülkenin tümünde sona erdirilecek. Bu ülkelerin neredeyse tamamı, Spotify özellikli PlayStation Music’in lansman sırasında kullanıma sunulacağı 41 pazar arasında yer alacak. Aktif aboneliğe sahip Music Unlimited kullanıcıları 28 Şubat 2015’ten 29 Mart 2015’e kadar Music Unlimited’a 30 güne kadar ücretsiz erişim hakkı elde ederken Spotify Premium’u da deneme şansını yakalayacak.