Apple Watch hakkında merak edilenler

Apple Watch tanıtımına günler kala, bazı özellikleri hakkında bilgi karmaşası devam ediyor.

Batarya ömrü konusunda Apple tarafından verilen rakamsal bir değer yok. Fakat yaygın kanıya göre cihazın her akşam sarja takılması gerekiyor. Apple Watch enerji tasarrufu modunda sadece saati gösterecek.

18 karat altın kaplı Apple Watch Edition modelinin fiyatı konusunda netlik yok. Fiyatının 5.000 dolar ile 10.000 dolar aralığında olması bekleniyor. Apple sadece Sport modelinin fiyatının 349 dolardan başladığını duyurmuştu.

Apple standart saatlerin kullandığı kayışlara göre farklı bir sistem kullanıyor. Bu sayede kayış değiştirmek oldukça kolay olacak. Fakat kayışların fiyatları ve Apple Watch ile alındığında nasıl bir fiyatlandırma olacağı hakkında kesinleşen bilgi henüz yok.

Üçüncü parti uygulamaları konusunda firmalar sessiz sedasız gelişim sürecini yürütüyor. 9 Mart’taki tanıtımdan sonra bu uygulamalara ulaşabileceğiz. Bu demek oluyor ki tüketiciler uygulama açısından sıkıntı yaşamayacaklar.

Watch’un, bilinen teknoloji mağazalarının dışında da satılması olasılığı yüksek gözüküyor. Moda vurgusu sıkça yapılan Watch’u yüksek kaliteli giyim firmalarının vitrinlerinde görebiliriz.

Su geçirmezliği en çok merak edilen konuların başında geliyor. “Kaç metre su altında çalışabilecek?” veya “banyoya girebilecek miyim?” gibi sorular cevap bekliyor. Suya dayanıklılık konusunda elimizi yıkama, bulaşık yıkama gibi basit gündelik aktivitelere dayanabilmesi daha olası.

 

İlgili Yazılar