İnceleme | Battlefield: Hardline

Not: Bu oyun incelemesi, Stuff’ın Mayıs 2015 sayısında Yiğit Can Kaytmaz imzasıyla yayınlandı.

Askeri bir havada geçen Battlefield serisi şimdi Hardline ile polisiye bir açı kazandı. Silahlarla düşmanları şuursuzca öldürmek yerine artık mantık devreye giriyor.

Birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyunun serisi Battlefield farklı türlerde gezinmeye devam ediyor. Hatırlarsanız 2. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı’nı konu alan Battlefield bir ara bilim kurguyu da konuları arasına almıştı. 2002’den beri bu farklı temalarda oynanan oyunun son sürümü ise farklı bir bakış açısını ele alıyor: Polislik.

Oyun tek oyunculu ve multiplayer modunda oynanabiliyor ve her bir mod Visceral Games ve DICE tarafından geliştirildi. Tek oyunculu kısım yüksek prodüksiyonlu bir Amerikan polisiye dizisi kıvamında. Bu bölümde Nick Mendoza’yı oynuyoruz. Mendoza, Miami uyuşturucu çetelerine savaşıyor.

battlefield+hardline+1

Önceki oyunlara nazaran mantık ön plana çıkıyor. Burada düşmanları öldürmekten ziyade onları tutuklama ya da etkisiz hale getirme amacı bulunuyor. Öldürmeden etkisiz hale getirdiğiniz her düşman için artı puan alıyorsunuz ve bunları kullanabiliyorsunuz.

Bu nedenle düşmanlarla karşı karşıyayken L1’e basmanız o meşhur rozetinizi göstererek karşı tarafı geçici olarak durdurmaya yarıyor. Fakat karşınızda bir grup varsa rozeti gösterdikten sonra hızlı hareket etmeniz gerek çünkü artarsa ya da dikkatinizi herkese veremezseniz saldırıya uğrama ihtimaliniz oldukça yüksek.

Düşmanlar ellerinde silah olan mankenler gibi aslında. Size ateş açıyorlar, vuruluyorsunuz (ya da kurşunlar sıyırıyor) ama buna rağmen bir sıkıntı olmadan devam edebiliyorsunuz.

Aslında GTA serilerindeki gibi, günahsız siviller olsa onlara işkence yapsak sonra hakkımızda soruşturma açılarak taraf değiştirsek çok güzel olurdu. Fakat ne yazık ki böyle bir uygulama bulunmuyor oyunda.

battlefield+hardline+2

Haritalara yenisi geliyor

Çoklu oyun modunda ise eğlence katlanarak artıyor. Blood Money, Heist, Hotwire, Team Deatmatch, Turf War ve Rescue modları arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz. Buna ek olarak şu ana kadar bir dizi harita var, yenilerinin de geleceği duyuruldu.

Stuff UK’den Tom Parsons online oyun modu hakkında şu yorumu yapıyor:

Hardline, diğer Battlefield oyunlarından çok farklı. Daha hızlı ve zorlayıcı ve aslında bu bence daha fazla eğlence vadediyor. Bazı insanlar jetleri ve bombaları özleyecek ama bu polis-kanun kaçağı savaşı bir süre beni eğlendirecek. Peki ben ve benim gibi Battlefield tutkunları 1000 saat boyunca Hardline oynar mı? Bence oynar. Çünkü bu polis teması ve farklı oyun yöntemi oyuna yeni ve taze bir hava katmış durumda.

Parsons, Conquest modunun çok hızlı kullanıma imkan sağladığını ifade ederken Heist ve Blood Money ile birlikte Hotwire’ın çok daha fazla hız ve heyecan sunduğunu söylüyor. Parsons, “Battlefield serisi Call of Duty gibi atış özellikleriyle dikkat çekiyor, bunu bu oyunda rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. Fakat etraftaki nesnelerle çok etkileşime giremiyoruz ve binalarla etraftaki eşyaların zarar görmemesi gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor” diyor.

battlefield+hardline+3

STUFF’IN GÖRÜŞÜ: Battlefield serisine farklı bir  bakış getiriyor ve oldukça eğlenceli

Puan: 4/5

Mecra: PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 / battlefield.com