Mevsimlik yemek alışkanlıkları

62 ildeki 3,7 milyon kullanıcının verilerini inceleyerek oluşturdukları araştırmalar ile Türkiye’nin yemek alışkanlıklarının nabzını tutan Yemeksepeti ekibi, mevsimlere göre yemek tercihlerimizin nasıl değiştiğini inceledi.

Yemeksepeti_4_mevsim

Güneşin parıldadığı, bikinilerin dolaplardan çıktığı bu güzel yaz günlerinde, elbette ki salata siparişleri de artıyor. Fakat salata siparişlerindeki esas artış yazın değil, ilkbaharda yaşanıyor. Tüm yıl kebapların, burgerlerin çekim alanına kendini kaptıran Türkiye, ‘bilinçli’ davranarak deniz-kum-güneş mevsimi öncesindeki ilkbahar günlerinde salata siparişlerini yüzde 50 artırıyor.

Yazın tüm seçenekler içinde sipariş oranını en çok arttıran lezzet ise, mezeler. Zeytinyağlısından yoğurtlusuna ferah ve hafif mezeler, kendimizi balkonlara bahçelere attığımız yaz sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Tahmin edilenin aksine deniz ürünleri en çok kışın tüketiliyor. Hafifliği nedeniyle deniz ürünleri yazın sık sık sipariş edilse de, Türkiye bu topraklarda en güzel balığın kışın çıktığını biliyor.

Çiğ köfte siparişleri yaz rakamlarının tam 2,5 katına çıkıyor. Belli ki acısı ile insanın içini tatlı tatlı yakan çiğ köfte yazın unutuluveriyor. Çorbada da yaz ile kış arasında uçurum bulunuyor. Kışın çorba siparişleri yaza göre yüzde 115 artıyor. Enerjiye muhtaç bünyeler tatlı siparişlerini de uçuruyor: Tatlı kışın yüzde 75 daha çok sipariş ediliyor. Son olarak sert ve soğuk günlere göğüs germemize yardım eden anne sıcaklığındaki ev yemeklerinin siparişleri yüzde 60 artıyor.

 

 

İlgili Yazılar