İnceleme | Microsoft Surface 3

Merak edenler için Microsoft Surface 3’ü ön incelemeye aldık. İş zamanı bir dizüstü bilgisayar gibi çalışıyor ama boş zamanlarında oldukça eğlenceli.

microsoft-surface-3

Windows’u sorunsuz çalıştırıyor

Bunu tekrar etmekte fayda var, evet tamamen çalıştırıyor. Önceki Surface modellerinde Windows RT işletim sisteminin daha düşük özellikli bir versiyonu vardı ve bu sayede uygulamalarda sorun yaşanıyordu. Surface Pro’larda tam sürüm Windows vardı ama daha ağırdı ve daha pahalıydı. Fakat şimdi karşımızda Windows 8.1 var ve bunu isterseniz Windows 8.1 Pro’ya ve Windows 10’a güncelleyebilirsiniz.

surface-3

 

Tasarımını yine beğendik

Bu cihaz her zaman hoşumuza gitmiştir. Çoklu pozisyon sağlayan bir kılıf, USB 3.0 girişleri ve açılı Type Covers her zaman Surface’ın kendini dizüstü bilgisayar gibi hissettiğini kanıtlıyordu. Öte yandan, Intel’in Atom işlemcilerine sahip olan cihaz, MacBook Air ve Lenovo Yoga Pro ile kapışamıyor. Hem fiyat hem de taşınabilirlik açısından daha iyisini beklediğimizi itiraf ediyoruz.

microsoft-surface3

 

3:2 ekranı var…

3:2 ekranı 1920X1280 çözünürlüğünde. Bu da internette daha iyi gezinmenizi sağlıyor ve ek olarak dosyalarla daha iyi zaman geçirmenizi destekliyor. Kare yapısı cihazın hem dik hem de yatay pozisyonlarda çok rahat kullanılmasını sağlıyor. Dokunmatik ekrana sahip olduğunu hepimiz biliyoruz fakat SurfacePen alarak el yazınızı kullanabilir ve not alabilirsiniz.

microsoft-surface3-red

 

Teknik özellikler

Ekran: 10.8 inç 1920X1080 dokunmatik

Hafıza: 64 GB, 128 GB

İşlemci: Intel Atom X7-Z8700 1.6 GHz

Kameralar: 3.5 MP 1080p ön / 8 MP 1080p arka

 

Not: Bu inceleme Stuff’ın Haziran 2015 sayısında yayınlandı.