İnceleme | Yeni iPod Touch

Uzun süredir yenilenmeyen iPod Touch en sonunda yenilendi. iPhone 6 ve 6 Plus’ın tanıtılmasından sonra iPod Touch üvey evlat gibi gözükmeye başlamıştı. Yapılan bu değişiklikler bakalım işe yaramış mı?

Yeni iPod Touch’ta sevdiğimiz 6 şey

yeni.ipod.touch.1

1. Daha güçlü A8 işlemci

Bir önceki iPod Touch’lar iPhone 4S’teki gibi A5 işlemciye sahipti. Dönemine göre yeterli performans sergilemesine rağmen artık yavaş kaldığını belli ediyordu.

Yeni iPod Touch, iPhone 6’da kullanılan A8 işlemciye terfi etmiş. Ayrıca grafik işlemcisi de M8 ile değişmiş. Bu sayede yeni iPod Touch çok yüksek performans sergilemeyi başarıyor. Oyun severler bu değişimi çok sevecektir.

2. Paranızın karşılığı

Apple’ın çıkardığı ürünler piyasadaki rakiplerinden daha pahalı olmasıyla bilinir. Fakat Apple, yeni iPod Touch için istediği rakamları daha makul tutmuş durumda. En düşük 16 GB hafızaya sahip olan modelin fiyatı 699 TL’den başlıyor. Yeni iPod Touch modellerinin Apple Store fiyatları ise şu şekilde:

  • 16 GB – 699 TL
  • 32 GB – 879 TL
  • 64 GB – 1049 TL
  • 128 GB – 1399 TL

3. 128 GB’lık versiyona kavuştu

iPod Classic’in satıştan kaldırılmasının ardından iPod severler yüksek kapasiteli iPod modeli bulamaz olmuştu. Yeni iPod Touch’a gelen 128 GB’lık seçenek iPod Classic severlerin de kalbini kazanacak.

yeni.ipod.touch.2

4. Kameradaki değişim

Yeni modeldeki kamera değişimi kullanıcıları memnun edecek. Daha önce iPhone 5S’te kullanılan kamera iPod Touch’ta da kullanılıyor. 8 MP iSight kamera hızlı ve ağır video çekim moduna sahip.

5. Daha hızlı Wi-Fi

Apple’ın basın bültenindeki “üç kat daha hızlı Wi-Fi” yazısı dikkat çekiyor. Yeni hızlı Wi-Fi bağlantısı sayesinde FaceTime görüşmelerinde donma ve takılmaların önüne geçiyor.

6. Küçük bir iPhone

Telefon görüşmesi yapılamaması dışında iPhone modelleriyle benzer özelliklere sahip. 4 inç boyutunda olmasıyla daha az yer kaplıyor. Fakat iPhone’lardan eksik özellikleri var.

yeni.ipod.touch.3

Yeni iPod Touch’ta sevmediğimiz 5 şey

 

1. 3G ve GPS yok

Daha önceki iPod Touch’larda olduğu gibi yeni modelde de 3G ve GPS özellikleri bulunmuyor. Apple’ın bu özellikleri iPod Touch’ta sunmaması sürpriz olmadı. Düşük fiyatlı bir modelde bu özellikleri sunması birçok kullanıcının akılının iPhone’dan iPod Touch’a kaymasına neden olabilirdi.

2. Touch ID ve Apple Pay yok

En büyük eksikliklerden biri Touch ID’nin olmaması. Touch ID’nin sağladığı güvenlik ve kullanım rahatlığının yeni iPod Touch’ta olmaması kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir.

Henüz ülkemizde kullanıma sunulmamış olsa bile Apple Pay özelliğinin olmaması bir diğer dezavantaj. Apple’ın üzerinde çok durduğu bu sistemin iPod Touch’ta olmaması insanın aklında çelişkiler oluşturuyor.

3. Büyük ekranlı versiyonu yok

iPhone’un küçük versiyonu diyebileceğimiz iPod Touch’ın iPhone 6’da olduğu gibi ekran seçeneğine sahip olmaması bazı kullanıcılar için dezavantaj. Özellikle bazı uygulamalar büyük ekranda daha verimli kullanılabiliyor.

yeni.ipod.touch.4

4. En düşük modelin 16 GB olması

iOS işletim sistemi hafıza kapladığı alan nedeniyle 16 GB’lık model kullanıcılara daha az hafıza sunuyor. Kameranın artan özellikleri sayesinde çekilen video ve fotoğrafların iPod’un hafızasında daha fazla yer kaplayacağını unutmayın. Bu yüzden 16 GB’lık model yerine 32 GB’lık modeli seçmek daha avantajlı gözüküyor.

5. Diğer iPod’larda değişim yok

iPod Nano ve iPod Shuffle modellerinde değişimin sadece renklerle sınırlı kalması yeni modelleri bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

yeni.ipod.touch.5