İnceleme | GoPro Hero4 Session

Son zamanlarda oldukça popüler olan aksiyon kameralarından bahsederken neredeyse hepimiz GoPro‘ya değiniyoruz. Sony ve Garmin’in de iddialı olduğu bu alanda bakalım GoPro yeni kamerası olan GoPro Hero4 Session ile neler yapacak?

Çekim

GoPro Hero4 Session, teknik açıdan güncel modellere göre farklılık içermiyor. Hero4 Black halen en yüksek özelliklere sahip model olmayı sürdürüyor. Hero4 Session’ın video çekim seçenekleri ise şu şekilde:

  • 1440p – 30fps
  • 1080p – 60fps
  • 720p – 100fps
  • 8 MP fotoğraf

Görüntü kalitesi sizin için öncelikliyse Hero4 Session yeterli gelmeyebilir. Fakat cihazın en büyük artısı 74 gram ağırlığı ve küçük boyutları.

Boyutlar

gopro-session-hands-on-lcd

Session başta belirttiğimiz gibi küçük boyutları ile öne çıkan bir GoPro modeli. 35 mm en, boy ve yüksekliğe sahip olan bu modelin üzerinde bir adet buton ve temel bilgileri veren bir ekran bulunuyor. Üzerinde bulunan ışıklardan kırmızı olanı kayıtta olduğunu gösterirken mavi ışık ise başka bir cihaza bağlandığını gösteriyor.

Cihazın üzerinde büyük bir ekran olmadığı için ayarlarınızı GoPro uygulaması (iOS, Android ve Windows Phone) üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca cihazın üzerinde şarj ve data aktarımı için USB portu ve microSD kart girişi bulunuyor. Fakat bu iki giriş bir kapağın arkasına saklanıyor.

Cihaz oldukça hafif. Özellikle aksiyon sporlarında kamerayı üzerinde taşıyanlar için önemli bir avantaj bu. Ayrıca 10 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olduğunu da belirtelim. Eğer daha derin sularda kullanacaksanız suya dayanıklı kaplarından satın almanız gerekli.

Hero4 Session’ın üzerinde dahili mikrofon bulunuyor. Fakat bu mikrofon rüzgar seslerini engellemede problem yaşayabiliyor. Güneşli ve rüzgarsız hava dışında ses sıkıntısı yaşatabilir.

Uygulama

gopro-session-app-2

Diğer GoPro Hero modelleri gibi bu modelde de video kaydını başlatmayı ve durdurmayı tek tuşla gerçekleştirebiliyorsunuz. Videoları time-lapse ile çekmek isterseniz kayıt tuşuna üç saniye kadar basılı tutmanız gerekli.

iOS uygulaması daha önceki GoPro uygulamasıyla aynı. Session ile telefon veya tabletinizi eşleşirmek istiyorsanız Wi-Fi açık olmalı. Uygulama sayesinde hafıza kartındaki fotoğrafları ve videoları mobil cihazınızdan görüntüleyebiliyorsunuz.

Görüntü kalitesi

gopro-session-app-3

Görüntü kalitesi açısından Session yeterli sonuçlar sergilemeyi başarıyor. Yeterli ışık altında çekilen video ve fotoğraflar gayet net ve keskin sonuçlar veriyor.

Fakat düşük ışık altında sonuçlar biraz değişebiliyor. Örneğin ağaçların gölgesinin etkili olduğu ormanlık alanda istenilen kalitede görüntü alınamayabiliyor. Ormanlık alanda yapılan çekimde ISO 400 yerine ISO 1000 ile çekim yapılabilseydi görüntü daha kaliteli olabilirdi.

Fotoğraf kalitesine baktığımızda ise sonuçlar yeterli görünüyor. Doğru ışık sayesinde renkler daha doygun ve görüntüler daha keskin oluyor.

Karar

gopro-session-hands-on-back

Aksiyon kamerası almaya karar vermeden önce kullanım tarzınızı belirlemeniz önemli. Önceliğiniz görüntü kalitesiyse GoPro Hero4 Black bu anlamda daha başarılı sonuçlar sunuyor. Fakat hafif ve küçük boyutlar önceliğiniz ise Session bir adım öne çıkıyor. 1080p video kaydı ise birçok amatör kullanıcı için yeterli gelecektir. Bize göre bu boyutlardaki en başarılı aksiyon kamerası.

Beğendiklerimiz

  • Küçük, hafif ve suya dayanıklı
  • Tek tuşla kontrol
  • Yeterli video ve fotoğraf kalitesi

Beğenmediklerimiz

  • Pahalı (1455 TL)
  • Ekranı yok