Zuckerberg servetini bağışlıyor

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve karısı Dr. Priscilla Chan yeni dünyaya gelen kızları Max’e yazdıkları mektupta, kızlarının doğumunu kutlamak için bugünkü değeri yaklaşık 45 milyar dolar olan servetlerinin yüzde 99’unu bağışlayacaklarını duyurdu.

Zuckerberg_Chan

 

Kızı ile çekilmiş ilk aile fotoğrafını kişisel Facebook hesabından paylaşan Zuckerberg, Facebook hisselerinin yüzde 99’unu hayır işleri için çalışacak olan “Chan Zuckerberg Vakfı” için harcayacaklarını söyledi.

Mark_priscilla

 

Tüm anne babalar gibi çocuklarını iyi bir dünyada yetiştirmek istediklerini belirten Zuckerberg açıklamasında, “küçük bir katkı” olsa da ellerinden geleni yapmak istediklerini paylaştı.

Gelecek nesillerin daha eşit bir dünyada yaşaması için çalışacak olan vakıf öncelikli olarak kişiselleştirilmiş eğitim, hastalıkların tedavisi, ekonomik eşitlik, insanlar arası iletişim ve bilgiye erişim gibi konularda finansman sağlayacak.

 

Bill Gates ile birlikte ise temiz enerji çalışmaları yürüten Zuckerberg’in yeni açıklaması 2 milyonun üzerinde beğeni ve binlerce yorum aldı.