LG’nin CES 2016 yenilikleri yüzünü gösterdi

2016 yılının teknolojik gelişmelerini ilk olarak Ocak ayında düzenlenecek olan CES’te göreceğiz. Fakat LG, neler göreceğimizi önceden paylaşmayı tercih etmişe benziyor. Peki LG’nin CES yenilikleri neler olacak?

lg_ces_monitor.2

En çok dikkat çeken ürün grubu 4K monitörler oldu. 27 ve 32 inç boyutlarındaki bu üç yeni monitör 21:9 izleme oranına sahip. 3440×1440 çözünürlükteki monitörler ThunderBolt 2 bağlantısına da sahip. Tanıtılan 3 monitörden ikisi düz ekran kullanırken bir model ise 2015’in en moda akımlarından biri olan kıvrımlı ekranla gelecek.

lg_soundbar_ces

lg_xboom_ces

Diğer öne çıkan ürün grubu ise ses sistemleri üzerine. Tanıtılan yeni sound bar’ların ikisinde kablosuz subwoofer seçeneği bulunuyor. Ayrıca tüm sound bar sistemleri Bluetooth ve Google Cast desteği sunuyor. Bir diğer ses sistemi ise dev boyutlarıyla dikkat çeken X-Boom hoparlör sistemleri. Yüksek ses gücüne sahip olan X-Boom hoparlörler bulunduğu yeri konser alanına çeviriyor.

lg_ces_monitor

Diğer ürün gruplarına göre daha az sayıda ürün tanıtılmasına rağmen bilgisayar grubunda 15.6 inçlik LG Gram laptop’u dikkat çekiyor. Daha önce 14 inç olarak piyasaya sürülen LG Gram serisi 980 gram ağırlığa sahip. Bu değer 11 inçlik MacBook Air’den daha hafif olmasını sağlıyor. Cihazın kalbinde ise altıncı nesil Intel Skylake işlemci bulunuyor.

Yapılan bu ön tanıtımda cihazların teknik özellikleri henüz açıklanmadı. Bunun için CES 2016’yı beklememiz gerekecek.