LG televizyonlarda webOS 3.0 dönemi

webOS, daha önce akıllı telefonlarda karşımıza çıkan bir işletim sistemiydi, son yıllarda ise LG’nin akıllı televizyonlarında karşımıza çıkıyor. CES 2016’da ise LG, webOS’un son versiyonu webOS 3.0’ı tanıtacak. webOS 3.0 ile birlikte LG’nin akıllı televizyonları yeni işletim sistemi için güncellenecek.

WebOS-3.0

webOS 3.0’ın öne çıkan özelliklerinden bir tanesi ise ekranı ikiye bölebilmesi. Ayrıca isterseniz bir görüntünün sesini televizyondan alırken diğer görüntünün sesini ise blu-ray player gibi diğer sistem üzerinden alınmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca LG’nin Music Player uygulamasıyla birlikte televizyonunuz kapalı olsa bile müziğinizi kontrol etmenize imkan tanıyor.

Yeni işletim sisteminin en çok öne çıkan noktası şüphesiz Magic Zoom özelliği olacaktır. Bu özellik sayesinde herhangi bir kayıp olmadan görüntünün belli bir kısmına odaklanabiliyorsunuz. Ayrıca bu özellikler için MagicRemote isimli kumandasını da güncellenecek.

Yeni işletim sistemiyle birlikte Channel Advisor ve Channel Plus özellikleri eklenecek. Channel Advisor, sizin izleme alışkanlıklarınızı analiz edecek. Bu sayede gelmesi mümkün değişimi sizin yerinize yapacak. Channel Plus özelliği ise kullanıcıların uydu ve çevrimiçi yayınları ayrı ayrı seçmeden tek bir seçenekle izlemesine olanak sağlayacak.