Eski akıllı telefonlara ikinci şans verin

Eskiden kenarda köşede duran dev boyutlu tuşlu telefonlarımız varken artık 2-3 yıllık akıllı telefonlarımız eski diye bir köşede atıl halde duruyor. Bu akıllı telefonlarınız halen çalışıyorsa size farklı kullanım önerilerimiz olacak.

1. Oyun konsolu

oyun kolu

Akıllı telefonlarınızı kablolu veya kablosuz olarak televizyonunuza bağlayabilirsiniz. Sevdiğiniz oyunları telefonunuza indirdikten sonra uyumlu kablosuz joystick alıp televizyonunuzun yanında yer kaplamayan bir oyun konsolu haline gelebilir.

2. Spor sırasında

1349963516942

Eğer spor yapmayı seviyorsanız eski telefonunuz sizin en iyi yardımcınız olabilir. Alacağınız data paketiyle birlikte spor uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ayrıca MP3 çalar olarak da kullanmanız mümkün. İsterseniz kendi arşivinizi aktarabilir isterseniz Spotify gibi çevrimiçi müzik servislerinden yararlanabilirsiniz.

eBay gibi satış platformlarında eski telefonunuza yönelik kol bandı gibi aksesuar alıp bu işbirliğini bir adım ileri taşıyabilirsiniz.

3. Otomobiliniz için navigasyon sistemi

image58

 

Günümüzde birçok otomobilde navigasyon sistemi pahalı bir opsiyon olarak sunuluyor. Bir data hattı ve bir adet araç içi telefon tutacağı alıp eski telefonunuzu navigasyon sistemi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca otomobilinizin müzik sistemine AUX üzerinden bağlayıp MP3 çalar olarak da kullanabilirsiniz.

4. Çalar saat

screen322x572

Kurmalı çalar saati en son anneanne veya babaanne evinde görmüş olmanız muhtemel. Eski telefonunuzu dijital çalar saat olarak kullanabilirsiniz. Eğer telefonunuz destekliyorsa sevdiğiniz müzikle güne başlayabilirsiniz.

5. Kişisel erişim noktası

FullSizeRender

Özellikle yurt dışına sık seyahat edenler için iyi bir çözüm olabilir. Gittiğiniz ülkeden data hattı alıp kendi mobil cihazlarınız için modem olarak kullanabilirsiniz. Ülkeye geri döndüğünüzde “Acaba bu ay ne kadar telefon faturası gelir?” diye kara kara düşünmenize gerek kalmaz.

6. Güvenlik kamerası

dont-throw-away-your-old-android-phones-now-you-can-turn-them-into-home-security-system

Nesnelern interneti için bi rçok kamera alternatifi olmasına rağmen eski akıllı telefonunuz bu görev için kullanılabilir. Evin Wi-Fi ağına bağladıktan sonra çeşitli uygulamalar indirerek güvenlik kamerası gibi çalışması sağlanabilir.

7. Acil durum telefonu

_katrina04

Doğal afet, uzun süreli elektrik kesintisi gibi durumlarda kullanabileceğiniz bir telefon olarak kenarda sizi bekleyebilir. Eski telefonunuz bataryası değişebilir bir modelse uygun fiyata ekstra batarya alıp kullanım sürenizi arttırabilirsiniz. Arada şarj etmeyi unutmayın.