Google Glass geri geliyor

Google Glass projesi çok ses getirmesine rağmen kısa bir süre hayatta kaldı. Son kullanıcıya yönelik olmaması bu durumun başlıca sebeplerinden biriydi.

Nest’in kurucusu Tony Fadell tarafından üstlenilen Google Glass Enterprise Edition resmen duyurulması için gün sayıyor. Tanıtımına sayılı günler kala 9to5Google tarafından cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflar yayınlandı.

google.glass.3

Projenin başındaki isim Fadell, bu yılın başında projeyi üstlendi. Daha önce Apple’da çalışan Fadell 2014 yılında akıllı termostat sistemi Nest’i ortaya çıkarmıştı.

google-glass-enterprise-edition1

Yeni Google Glass’ın sızan fotoğrafları, daha önce piyasaya sürülen Explorer modelinden çok farklı gözükmüyor. En önemli farklılık cihazın kalbinde gerçekleşmiş. Cihazda yeni Intel Atom işlemci, daha başarılı batarya, geliştirilmiş Wi-Fi bulunuyor. Ayrıca geliştiriciler Glass için yeni uygulamalar geliştirecek.

google-glass-enterprise

Fadell’in geçtiğimiz ay Bloomberg’e verdiği röportajda cihazın profesyonel kullanımın yanı sıra son tüketici için de satışa sunulacağını belirtmişti.

google.glass.2 google.glass