Mobil cihazlar için en iyi 10 video düzenleme uygulaması

Akıllı telefon ve tabletlerin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok konuda bilgisayarların yerini almaya başladı. Boylarından büyük işler gerçekleştiren bu cihazlarla sosyal medya uygulamalarına çeşitli videolar yüklüyoruz. Peki çektiğimiz videoları yüklemeden önce üzerinde değişiklikler yapmak istemez misiniz?

Tabletlerde ve akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz 10 video düzenleme uygulamasını sizin için derledik.

1 iMovie

imovie

Daha önce Apple’ın bilgisayarlarında karşımıza çıkan iMovie, son dönemde iOS kullanan cihazlarda da kullanıma sunuldu. Basit kullanımıyla ön plana çıkan bu uygulama ile akıllı telefonunuzda kısa film düzenlemek bile mümkün.

iOS 

2 PowerDirector

powerdirector

Android cihazlarda sunulmayan iMovie’ye en yakın alternatif PowerDirector uygulaması. iMovie’ye benzer şekilde basit kullanımıyla öne çıkan PowerDirector ücretsiz sunuluyor. Dileyen kullanıcılar uygulama içi satın almalarla uygulamayı genişletebilir.

Android

3 Pinnacle Studio Pro

pinnacle

Eğer iOS cihazınızda video düzenleme için iMovie yeterli gelmediyese ve bir adım ileri gitmek istiyorsanız Pinnacle Studio Pro imdada yetişiyor. 90’lı yıllardan bu yana bilgisayarlarda kullanılan Pinnacle kullanıcısına daha geniş düzenleme seçeneği sunuyor.

iOS

4 KineMaster

kinemaster

Eğer kullanıdığınız Android cihazınız küçük ekrana sahipse ve video düzenelemek istiyorsanız KineMaster’ı indirebilirsiniz. Eklediğiniz katmanların içerisine farklı görseller, el yazıları, sesler eklemeniz de mümkün.

Android

5 Movie Edit Touch

movie-edit-touch

Her ne kadar iOS ve Android kadar yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da Windows Phone kullananlar için de uygulamalar yok değil. iMovie’ye benzer tasarıma sahip olan Movie Edit Touch’ta kare kare düzenleme seçeneği sunmasının yanında başlık, soundtrack eklemeniz de mümkün.

Windows Phone

6 Replay

replay

Eğer hedefiniz Instagram’da gittiğiniz tatilde çektiğiniz videolardn kolaj yapıp insanları kıskandırmaksa Replay basit bir çözüm. Seçtiğiniz bir temayla birlikte kısa videolar düzenlemenize imkan tanıyor. iOS cihazlarda kullanılan Replay çok detaylı düzenleme yapmak istemeyen kullanıcılar için yeterli gelecektir.

iOS

7 Clips

clips

iPhone üzerinde gerçekleştirdiğiniz video düzenlemelerini bir adım ileri mi taşımak istiyorsunuz? Clips sayesinde video uzunluğunu değiştirebilir, videonun arka planına müzik ekleyebilirsiniz. Çektiğiniz kar videolarınızı hızlıca Instagram’a atıp like’ları alabilirsiniz.

iOS

8 Splice

splice

iOS kullanıcıları için kullanıma sunulan Splice ücretsiz olmasının yanı sıra reklamsız olmasıyla kullanıcıların kalbini baştan kazanıyor. Videonun üzerine yazı ve filtre ekleyebilir, oynatma hızına müdahale edebilir, üzerine kendi sesinizi de ekleyebilirsiniz. iPhone’da hızlı video düzenlemek için kullanışlı bir uygulama.

iOS

9 Adobe Premiere Clip

adobe-premier-clip

Bilgisayarınızda görsel işler gerçekliştirdiyseniz Adobe Premiere ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Adobe Premiere artık mobil cihazlar için küçüldü ama özelliklerinden bir şeyler kaybetmişe benzemiyor. Size sunduğu geniş ayar yelpazesi sayesinde mobil cihazınızı ufak çaplı stüdyoya çevirmeniz çok basit.

iOS

Android

10 Magisto

magistro

Size hazır tema sunan Replay’in bir aım ötesinde olan bu uygulama sizin yaratıcılığınıza daha fazla ihtiyaç duyuyor. Eğer elinizde bolca görsel ve vakit varsa bir kahve hazırlayıp bu kış gününde videolar ortaya çıkartabilirsiniz. Ücretsiz kullanmak isteyen kullanıcılar için kısıtlı kullanım sunan Magisto, ücretli Premium üyelik de sunuyor.

iOS

Android