CES 2016’da günün öne çıkan 5 ürünü

turkcellStuff, Turkcell’in katkılarıyla CES 2016‘dan bildiriyor.

Etkinlikten haberlerin tamamını burada bulabilirsiniz.

 

CES 2016’da günün dikkat çeken 5 ürününü derledik.

WiStiki

wisticky

Birçok fonlama sitesinde Bluetooth takip cihazı görmeye alıştık. Fakat WiStiki her zaman gördüğümüz cihazlardan biraz daha farklı.

Indiegogo’da fonlanan  WiStiki düşük enerji tüketimiyle 3 yıla ulaşan batarya süresine sahip. 29 dolara satılan WiStiki üç ayrı modeli mevcut. Evcil hayvanlarınız için Aha!, anahtarlığınız için Voila! ve cüzdanınız için Hopla!.

Her üç model iOS ve Android uygulamasıyla kontrol ediliyor. Telefonunuzdan vereceğiniz komutla 90 db ses verebiliyor. Böylece kaybettiğiniz şeyi bulmanız kolaylaşıyor. Eğer WiStiki takılı olan nesne ya da evcil hayvanınız WiStiki kullanan herhangi birinin bluetooth sinyalini alabilecek bir yerdeyse size konumunu da verebiliyor.

Akoustic Arts A

akoustic-arts-a

Her ne kadar teknoloji gelişse de kulaklık sektörü, dışarıdan gelen sesler, kulakta ağrı gibi birçok sıkıntıyı hala çözemedi. Bunu engellemek için sadece sizin duyacağınız bir hoparlör olsa fena olmaz. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız Akoustic Arts A ile tanışabilirsiniz.

Bu hoparlör kişiye özel ses dalgaları sunup sadece belirlenen alana sesi iletiyor. Müzik dinlemenin yanında telefon konuşması yapabilir, otomobildeyken navigasyon sisteminin sesini sadece siz duyabilirsiniz.

Tanıtım sırasında gerçekleşen demoda çalıştığını gördük ama çok başarılı performansa sahip değildi. Buna rağmen oldukça yüksek potansiyele sahip bir teknolojik gelişme. İki ayrı boyda gelecek olan A, yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.

Fitkat Ultimo+

fitkat

Fitkat Ultimo geçtiğimiz yıl aramıza katılan akıllı bilekliklerden bir tanesiydi. Size ilacınızı veya suyunuzu içmeyi hatırlatan başarılı bir ara yüzü vardı. Fitkat, bu sene ise 3 yeni modelle CES’te öne çıktı.

Ultimo+ geçtiğimiz yıl tanıtılan modele tasarım anlamında benziyor. Üzerinde optik kalp atış sensörü ve vücut ısı sensörü bulunuyor. Pulse versiyonu ise benzer özellikleri eski dijital saat formatında sunuyor. Edge modelinde de analog saatle birleşime gitmiş. Saatin üzerinde bulunan OLED ekranda bildirimleri ve fitness bilgilerinizi takip edebilirsiniz.

Edge modeli 99 dolar fiyat etiketine sahipken, Ultimo+ 129 dolar, Pulse modeli ise 120 dolar.

Digitalsole Smartshoe

digit-sole

Geleceğe Dönüş serisinde en çok konuşulan kendi kendine bağlanan ayakkabı kısa bir süre sonra aramızda olacak gibi.

540 dolara satılacak olan bu sneaker, kablosuz şarj oluyor, otomatik olarak kendi kendini bağlıyor (daha doğrusu açılıp kapanıyor), ayağınzı istediğiniz sıcaklıkta tutuyor, ne kadar yürüyüş yaptığınızın takibini gerçekleştiriyor.

Somabar

somabar

Nesnelerin interneti daha çok “telefondan ışıkları aç kapa” olarak biliniyor. Fakat detaylı olarak incelediğinizde bunun bu kadar basit olmadığını anlayacaksınız. Somabar bir kokteyl makinesi. İş yerindeyken verdiğiniz komutla, eve geldiğinizde kokteylinizin hazır beklemesini sağlayabilirsiniz.

Şu an ön satışta olan Somabar, 429 dolar fiyat etiketine sahip.