Elektrikli otomobilde çığır açan konsept | CES 2016

turkcellStuff, Turkcell’in katkılarıyla CES 2016‘dan bildiriyor.

Etkinlikten haberlerin tamamını burada bulabilirsiniz.

 

Aylardır hakkında çeşitli dedikodular dönen elektrikli otomobil girişimi Faraday Future ilk konsept otomobilini CES’te tanıttı.

ffzero1

Batmobile’a benzeyen tasarımıyla FFZERO1, 1000 bg’den fazla güç üreten motoru sayesinde 0’dan 100 km/h hıza 3 saniyenin altında ulaşıyor. Üstelik son dönemde sıklıkla gündeme gelen kendi kendine yol alabilme teknolojisine sahip. Her bir tekere güç veren dört motoru sayesinde 320 km/h üzerinde maksimum hıza ulaşıyor.

ffzero1_2

Otomobilin bir diğer öne çıkan özelliği ise yüksek öğrenme kapasitesi. Böylece her kullanıcının sürüş stilini algılayıp önceden belirlenen ayarlara göre hareket ediyor.

ffzero1_3

FFZERO1 henüz üretime hazır değil fakat firmanın yapabileceklerini göstermek için tasarlanan bir model. Baş mühendisi Richard Kim’e göre bu otomobil 2020’de tanıtılacak olan modelin kuzeni sayılabilir.

Faraday Future’ın Variable Platform Architecture (VPA) modüler mühendislik sistemi elektrikli otmobiller için özel tasarlandı. Skateboard tarzındaki şasiyle farklı uzunlukta ve kapasitede otomobillerin tasarlanması mümkün. Ayrıca bu şasi tasarımı değişken batarya tasarımına da uyum gösteriyor.

Elektrikli otomobillerde sıklıkla karşılaşılan bataryaların konumu ve araç alt yapısı bu sayede daha modüler hale gelebilecek. Bu modülerlik daha fazla elektrikli otomobil tasarlanmasının yolunu açacak.