İşe gitmenin yeni yolu | CES 2016

turkcellStuff, Turkcell’in katkılarıyla CES 2016‘dan bildiriyor.

Etkinlikten haberlerin tamamını burada bulabilirsiniz.

 

Las Vegas’ta düzenlenen CES 2016’da en ilginç teknolojik tasarımlar sergilenmeye başlandı.

Hoverboard’lar uçamadığı için hayal kırıklığı yaratınca, Segway bambaşka bir model ile bizleri mutlu etmeye karar verdi. Ninebot Segway isimli bu yeni cihazın bir bölümü ulaşım aracı bir bölümü ise robot.

ninebot-segway-ces

Sizi hem bir yerden başka yere taşıyacak hem de kişisel asistanlığınızı yapacak olan bu yeni araç tıpkı standart iki tekerlekli Segway’ler gibi çalışıyor. Tek farkı daha küçük boyutta olması ve elle tutunma yerinin olmaması. Vücut ağırlığıyla kontrol edilen bu yeni cihaz önceki Segway modellerine göre çok daha atik.

Tabii tutunma yerinin olmaması nedeniyle ellerinizi boşluğa bırakıp yüzünüzü bir robota dönmek oldukça farklı bir deneyim olacağa benziyor.

Ninebot Segway, etrafındaki nesneleri algılamak için Intel’in RealSense teknolojisini kullanıyor.

Robot, sahibiyle konuşabiliyor, yüzleri algılayabiliyor ve seçilmiş hedefi ya da Siri gibi ses komutlarını takip edebiliyor.

Ninebot Segway’in ne zaman satışa çıkacağı henüz belli değil. Ama öyle görünüyor ki, çalışmaları devam eden ve eninde sonunda gün ışığına çıkacak bir proje. Bu robotun sahnede kendi kollarını nasıl farkettiğini görmek isterseniz aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.