Bahçeşehir Üniversitesi’ne sanal gerçeklik laboratuvarı kuruldu

Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik (VR) merkezi ve Crytek’in başlattığı VR First programının global lansmanı bugün Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu. Merkez, 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açıldı.

VR_First_Laboratuvar

İşbirliği kapsamında, Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin potansiyelini göstererek, farkındalık yaratılması ve VR geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu tüm profesyonel donanıma ulaşması amaçlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde yer alan bu merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak CRYENGINE teknolojisi sayesinde projeler geliştirebilecekler.

Crytek’in Kurucu Başkanı ve CEO’su Cevat Yerli konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “VR First programının ilk adımını Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi ile atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezden edinilecek bilgi birikimi sayesinde, Türkiye ve dünya çapında diğer akademi kurumlarıyla da işbirliği yaparak, öğrenciler, araştırmacılar ve geliştiricilere VR teknolojisiyle projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Günümüz VR teknolojisi, CRYENGINE’in gücünü kullanarak benzersiz ve etkileyici deneyimler sunmamıza olanak sağlıyor. VR First programı kapsamında, VR geliştiricilerinin bu merkezdeki tüm olanakları kullanarak neler ortaya çıkarabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.”

cevat-yerli-crytek

 

VR First-BAU’yu kimler, nasıl kullanabilir?

  • VR teknolojisini keşfetmek isteyen, bu platformda proje geliştirmek ve araştırma yapmak isteyen herkes projeye dahil olabilir.
  • Yıl içinde pek çok etkinliğin de gerçekleştirileceği ve bir kütüphane gibi çalışacak olan merkezin ortak kullanım alanından faydalanabilmek için üyelik gerekecek.
  • Üye olmak için herhangi bir yaş, üniversite, bilgi, tecrübe şartı aranmayacak ve merkez tamamen ücretsiz olacak.
  • Üyelik için tek yapmanız gereken, vrfirst.cryengine.com adresindeki formu doldurmak.
  • Ekibiyle birlikte proje geliştirmek isteyenlere, yapılacak değerlendirmenin olumlu sonuçlanması durumunda özel bir alan ve ekipman sağlanacak.

VR_First_Lansman