Twitter 125 bin IŞİD hesabını kapattı

Twitter, 2015 yılının ortasından bugüne, terörizmle ilişkisi bulunan 125 binden fazla hesabı sildiğini açıkladı. IŞİD ile mücadelede, Silikon Vadisi’nin Batı ülkeleriyle işbirliği içinde olduğunu gösteren Twitter’ın 2014’teki üst düzey yöneticilerindne Dick Costolo, IŞİD ile ilgili içeriklerin kaldırılmasından dolayı ölüm tehdidi almıştı.

twitter

Sosyal medya şirketi, Amerika Birleşik Devletleri ve İrlanda’da bulunan uzman ekipler aracılığıyla şüpheli hesapları devre dışı bıraktı. IŞİD’in ayrıca bazı otomatik hesaplarla da bağlantısı bulunuyor. Şirket yaptığı açıklamada, “terörü yaymak için Twitter’ın kullanılmasını kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Radikal İslamcı içerikler veya buna yönelik imalar ile ilgili denetimler uygulayan Twitter ve diğer teknoloji şirketleri, son zamanlara kadar prosedür ve politikaları belirlemek için tartışmaya gönüllü değillerdi. Diğer yandan, bazı sosyal medya kullanıcıları Twitter’ın hesapları kapatma çabalarının kendini ifade özgürlüğü alanı olarak tanımlayan bir şirket için risk oluşturduğunu dile getiriyor.

Kaynak: (The Guardian)