“Apple iyi bilgisayar üretirse destek verebiliriz”

Palmer Luckey ismi birçok kişi için çok anlam ifade etmeyebilir. Fakat kendisi garajında yarattığı Oculus Rift’i Facebook’a 2 milyar dolara satmıştı. Luckey, yaptığı açıklamayla tekrardan gündeme geldi.

oculus-rift-consumer-edition

Shacknews sitesiyle yaptığı röportajda bu sefer hedefte Apple vardı. Son kullanıcılar için Mac versiyonlarının çıkıp çıkmayacağı sorusuna “Eğer Apple başarılı bilgisayarlar üretirse neden olmasın” diyerek cevapladı. Mac modellerinin Rift için gereken performansı sağlayamamasını neden olarak gösterdi.

Örnek olarak da Mac Pro modelini verdi. Türkiye’de 12.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılan Mac Pro modellerinde kullanılan en üst ekran kartı seçeneği AMD FirePro D700 ve bu ekran kartı da Oculus Rift’in istediği gereksinimleri karşılamıyor. Luckey ayrıca “Eğer Apple yine üst seviyede GPU’lar kullanırsa Mac desteği verebiliriz” diye sözlerine devam etti.

28 Mart’ta satışa sunulacak olan Oculus Rift’in siparişleri aylar önce tükenmişti. Ayrıca bilgisayarla birlikte paket halinde satış opsiyonunun olması Ocullus Rift’in lini güçlendirmişti. En büyük rakibi Vive da benzer şekilde Mac desteği sunmuyor.

 

İlgili Yazılar