Galaxy S7 zorlu koşullara dayanabildi mi?

Square Trade firmasını geçtiğimiz yıllarda yaptığı bükülme testleriyle hatırlıyoruz. Son olarak Galaxy S7 ve S7 edge modelini zorlu testlere soktu.

Öncelikli olarak S7 ailesi iPhone 6s ailesiyle birlikte su altında test edildi. Samsung, Galaxy S7 ailesini tanıtırken suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu vurgulamıştı. Gerçekleştirilen testte 1.5 metre derinlikteki suda 30 dakika çalıştırılan telefonlardan Galaxy S7’ler sudan çıktıktan sonra da çalışmaya devam etti. Fakat hoparlör ve kulaklık sisteminde bazı problemler ortaya çıktı. Samsung’un desteklediği IP68 koruması 1 metre derinliğe kadar destek verdiği düşünülünce problemin çıkması normal gözüküyor.

iPhone 6s de benzer şekilde su altında çalışmaya devam etti ve çıkarıldığında kulaklık ve hoparlör sisteminde bazı sıkıntılar ortaya çıktı. iPhone 6s Plus ise suyun altında geçirdiği 30 dakikanın ardından ise kullanılamaz hale geldi. Apple’ın resmi olarak telefonlarının suya dayanıklı olduğuna dair bir açıklaması bulunmamasına rağmen sergilediği performans şaşırtıcıydı.

sqaure

Puanın düşüklüğü başarıyı temsil ediyor

Bir diğer dikkat çeken konu ise bükülme testinde ortaya çıktı. Galaxy S7 modeli bükülme testinde başarılı sonuca imza atarken kıvrımlı ekrana sahip S7 edge modelinde ise durum iç açıcı değildi.

Yapılan karşılaştırmada iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modeli su altında sınıfta kalırken, bükülme testlerinde ise Galaxy S7 modelleri iPhone’un gerisinde kaldı.