iPhone SE hakkında bilmeniz gerekenler

Apple, dün gece gerçekleşen bir etkinlikle yeni cihazlarını ve diğer yeniliklerini duyurdu. Etkinliğin en çok konuşulan aktörü, kuşkusuz iPhone SE’ydi. 4 inçlik en güçlü iPhone olarak lanse edilen cihaz hakkında bilmeniz gereken ve ortamlardaki muhabbetten geri kalmamanızı sağlayacak 7 hap bilgiyi sunuyoruz:

iphone-family_us-en-print

1- Ekranı ufaldı

Evet bunu, Twitter’ı takip eden herkes biliyor.  iPhone 6s’in 4.7 inçlik ekranının bile ufak kaldığı günümüzde iPhone SE resmen köklere dönüyor. Teknoloji tutkunu olan ama küçük ellere sahip olanlar için Samsung Galaxy S7 ve LG G5 gibi dev cihazlardansa 4 inçlik bir cihaz büyük fark yaratabilir. Dolayısıyla yeni, ufak ve daha hızlı bir iOS deneyimi istiyorsanız, iPhone SE kesinlikle sizin için biçilmiş kaftan. Fakat Apple’ın şekilli 3D Touch özelliği maalesef bu cihazda yok.

iPhoneSE-4ColorLineUp-PR_US-EN-PRINT

2- Sıkı metalci

Apple’ın eskiden çıkardığı benzer bir ürün iPhone 5c idi. Fakat renkli plastik kasasıyla ucuz hissiyatı veren bu cihazın yerine gelen iPhone SE, tamamen metal alüminyum kasaya sahip. Bu özelliği ve şekliyle iPhone 5s’i andırıyor.

iphone-se-camera

3- Fotoğraf çekmiyor ateş ediyor

Fotoğraf meraklısı teknoloji severlere iyi haberlerimiz var. iPhone SE, 12 MP’lik kamerayla geliyor. iPhone 6s’le aynı kalitede fotoğraf çekebilirsiniz. Cihaz 63 MP panorama ve 4K videoyu da destekliyor. Her ne kadar 3D Touch ekranı olmasa da Live Photos, iPhone SE’de mevcut.

iPhoneSE-RsGld-3Angles-LockScreen-PR_US-EN-PRINT

4- En güçlü 4 inç telefon

Apple boşuna iPhone SE’ye en güçlü 4 inç telefon demiyor. iPhone 6s’teki a9 işlemciye sahip cihaz iPhone 5s’ten 2 kat hızlı. Üstelik M9 hareket işlemcisi sayesinde fitness yaparken telefonunuz sizi daha iyi takip edebilecek.

iphone-se-touch-id

5- Dokun bana

iPhone SE’de dikkat çeken bir diğer özellik de Touch ID ana ekran tuşunun olması. Bu sayede istediğiniz parmağınızın izini kaydederek her seferinde şifre girmenize gerek kalmıyor.

a9-chip

6- Batarya performansı etkileyici

Pil de pil diyenlere Apple’ın cevabı iPhone SE oldu. Abilerinden çok daha fazla şarj vadeden cihazla 13 saat Wi-Fi’da gezinebilir ve 14 saat boyunca konuşabilirsiniz. Bu rakam iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 11 ve 12 saatti. İşte ufak ekranın bir artısı daha.

ipad_pro_9.7_night_shift

7- Gece görüşü üst düzey

iPhone, en yeni iOS ile gelecek. iOS 9.3 olarak adlandırılan bu güncellenmiş yazılımın en dikkat çeken özelliği Night Shift. Ekranın sıcaklığını serin maviden ılık turuncuya çıkarabiliyor. Bu sayede gece yatakta telefonunuza bakarken kör kalma riskini ortadan kaldıracaksınız.