Orah 4i ile sanal gerçeklik artık canlı yayında

Sanal gerçeklik her ne kadar büyük gelişim içerisinde olsa da henüz son kullanıcıya istenilen kadar ulaşmış değil. Teknoloji firmaları ürünlerini artırarak sanal gerçekliği kullanan son kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor.

VideoStitch isimli firma 360 derece video kaydı yapan ve aynı zamanda bunu canlı yayında aktarmayı başaran kamerası Orah 4i’yi tanıttı. 4K kalitesinde kayıt yapabilen kamerayla canlı yayın yapmanın yanı sıra direkt sanal gerçeklik gözlüğünüze de bağlantı yapabilirsiniz.

Orah 4i’nin üzerinde dört adet balık gözü lens bulunuyor. Bunlardan ikisi alt tarafı çekerken diğer ikisi ise üst kısımları çekiyor. Kameraların her biri 4096×2048 (4K) çekim yapabiliyor.

Orah4i_picture_1

 

Orah 4i 120 GB dahili hafızayla geliyor. Dileyen kullanıcılar cihazın üzerinde bulunan kulaklık, mikrofon, 4 adet USB 3.0 ve 2 adet USB 2.0 portu, Bluetooth, Wi-Fi ve ethernet girişini kullanabilir.

Orah4i_picture_6

Ön satışa sunulan Orah 4i 1800 dolar fiyat etiketine sahip. Ön satışın ardından fiyat 3600 dolara çıkacak. 4K çekim yapan DSLR kameraların 6000 dolar seviyesinde olduğu düşünülünce özellikle ön satış fiyatının oldukça avantajlı olduğu gözüküyor. Ön satış fiyatından yararlanmak isterseniz buradan Orah 4i’ye ulaşabilirsiniz.