Dünyadaki en iyi 5 akıllı telefon kamerası

Akıllı telefon dünyasında kameraların ne kadar önemli olduğunu söylememiz çokta önemli olmasa gerek. Telefonlarımızın arkasında ya da önündeki o küçük kameralar bizleri farklı açılara ve görüntülere taşıyor.

Ama tabii ki bütün cihazlar eşit olarak üretilmiyor ve bizim görevimiz size en iyisini seçmekte yardımcı olmak.. Kameraların başarılı olduğu ya da başarısız olduğu yanlar birkaç duruma bağlı oluyor; lenslerinin kalitesi, sensörlerinin kalitesi ve otomatik odaklanma özellikleri gibi.

İşte dünyadaki en iyi akıllı telefon kameraları;

Sony Xperia Z5

23 megapiksel kamerası ve 0.03 saniyede otomatik odaklanma özelliği ve güzel deklanşör sesi ile Sony bazı özelliklerini yükseltmiş gibi görünüyor.

LG G5

LG G5 farkı odak uzaklığını oluşturmak için iki kameraya sahip olan ilk akıllı telefon. 16 megapiksel kamerasıyla görücüye çıktı.

HTC 10

HTC 10 f/1.8 diyafram açıklığı ile oldukça güzel bir görüntü verirken 12.1 megapiksellik bir sensör kullanıyor.

iPhone 6S/6S Plus/SE

f/2.2 lik bir lense sahip iPhone’lar kendine özgü renk yapısıyla HTC 10 veya LG G5’ten daha basit ama daha iyi bir kare yakalayabilir.

Samsung Galaxy S7/S7 Edge

Arka kamerası başarılı fotoğraflar çekiyor ve “Profesyonel kamera mı tutuyorum acaba elimde” dedirtiyor. 12 megapiksel ve f/1.7’lik özelliğe sahip kamerasıyla birçok telefonu geride bırakıyor. Eğer kamera kalitesine bağlı olarak bir akıllı telefon arıyorsanız Galaxy S7 biçilmiş kaftan olacaktır.